Afbeelding
Foto:

Waterschap lanceert eigen carnavalsembleem: ‘We moake oe de pis nie lauw’

Carnaval 1.942 keer gelezen

REGIO | ‘We moake oe de pis nie lauw, moar wel verrekes skon’. Deze leus zie je komende carnaval mogelijk wel eens voorbijkomen in Oost-Brabant. Waterschap Aa en Maas komt deze week namelijk met een eigen carnavalsembleem met die tekst. “Een ludieke actie met een ‘grote boodschap’”, aldus het waterschap.

Waarom een carnavalsembleem? Het waterschap legt uit: “Allereerst omdat we trots zijn op Aa en Maas en ons belangrijke, impactvolle werk. Dat dragen we uit met carnaval via deze slogan. We hebben namelijk nogal wat afvalwater schoon te maken tijdens dit Brabantse event, maar ook de rest van het jaar. Daarnaast willen wij de zichtbaarheid en herkenbaarheid van ons waterschap bij een breed publiek vergroten. We hopen op deze ludieke manier een grote doelgroep te bereiken.”

Bewustwording
Met deze campagne wil het waterschap inwoners bewust te maken van hoe zij zelf kunnen bijdragen aan schoon water. “Wat niet in het afvalwater komt, hoeven wij er namelijk ook niet uit te halen. Want dagelijks spoelen we in Nederland zo’n 35 liter schoon water door de wc of het afvoerputje. Maar helaas spoelen we ook zaken die niet in de wc thuishoren door, zoals vochtige doekjes, maandverband, tampons en condooms. Bijna 4 op de 10 Nederlanders spoelt deze zaken door de wc, blijkt uit publieksonderzoek van de waterschappen. Ook frituur- of oliebollenvet eindigt bij 38 procent van de Nederlanders nog in de gootsteen of wc. Maar alleen de 3 P’s mogen worden doorgespoeld: poep, plas en (wc-)papier.”

Winactie
De emblemen worden uitgedeeld onder werknemers van het waterschap. Maar ook inwoners kunnen een exemplaar bemachtigen. Zaterdag 11 november om 11.11 uur plaatst waterschap Aa en Maas een winactie op Instagram en Facebook en een nieuwsbericht op www.aaenmaas.nl/actueel. “Houd deze kanalen in de gaten, en misschien maak jij wel kans om dit skon embleem te winnen!”, besluit het waterschap.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant