Tess en Thomas zijn in november tijdens de Jeugdhofzitting onthuld als Jeugdboerenbruidspaar.
Tess en Thomas zijn in november tijdens de Jeugdhofzitting onthuld als Jeugdboerenbruidspaar.

Boerenbruiloft gaat verhuizen van dinsdag naar vrijdag

Carnaval 1.474 keer gelezen

VEGHEL | De kaartverkoop voor de Boerenbruiloft en Jeugdboerenbruiloft is van start. De kaarten voor het officiële gedeelte zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website www.kuussegatters.nl. De aansluitende feestavond ‘t Vurspel is gratis toegankelijk. 

Voor het eerst dit jaar wordt de Boerenbruiloft samen met het Jeugdboerenbruidspaar gevierd. Tess en Thomas zijn in november tijdens de Jeugdhofzitting onthuld als Jeugdboerenbruidspaar. Samen met het Boerenbruidspaar Marc en Hanneke Biemans en getuigen Theo en Hannie van Geel en Gerard en Petra van den Biggelaar kijken ze uit om de Boerenbruiloft te vieren op carnavalsvrijdag 17 februari.

Boerenbruiloft
Nieuw dit jaar is de datum van de boerenbruiloft. Voorheen op carnavalsdinsdag, dit jaar mogen de Boeren het carnavalsseizoen aftrappen op vrijdagmiddag. Om 15.00 uur verzamelt men in de Zaai- en Pootgoedzaal bij Wittern op de Noordkade. Daar begint de ‘ceremonie’ met een gezamenlijke proost en worden de bezwaren tegen de ‘onechtverbintenis’ uitgesproken. Met een dikke knipoog natuurlijk. Het Jeugdboerenbruidspaar viert deze middag dat ze ‘Vrienden voor het Leven’ zijn. Uiteraard geen bruiloft zonder buffet. Voor het eerst introduceert de boerenbruiloft een heus stamppottenbuffet.

‘t Vurspel
Rond de klok van 18.30 uur sluiten ze het officiële gedeelte af en kan iedereen tijdens de receptie de beide bruidsparen feliciteren. De receptie is gratis te bezoeken voor iedereen. Aansluitend aan de receptie wordt er een feestavond met de naam ‘t Vurspel georganiseerd. ’t Vurspel is net als de receptie gratis toegankelijk.

Info kaartverkoop
Enkel voor het officiële gedeelte en de bijhorende stamppotmaaltijd zijn kaarten te koop via: www.kuussegatters.nl. Entreekaarten voor volwassen kosten 15 euro, voor de jeugd (tot en met 12 jaar) 10 euro. 

Uit de krant