Jelle van de Wetering.
Jelle van de Wetering.

Jelle van de Wetering nieuwe koning van Gilde uit Vorstenbosch

Algemeen 650 keer gelezen

VORSTENBOSCH | Op ’t Gildebergske in Vorstenbosch was Jelle van de Wetering in de negende ronde na 156 schoten de gelukkige die de titel Gildekoning met bijbehorend koningsvogel in bezit kreeg. In totaal deden er negentien schutters mee.

Het vrijen van de schutsboom werd gedaan door vaandrig Cor Geenen, met tamboer Maarten Derks en ook oud-koning Eric van den Heuvel en keizer Bert van de Wetering. De openingschoten werden gelost door scheidend gildekoning Eric, beschermheer Ronnie van Grunsven en keizer Bert. Het was vervolgens de beurt aan Eric om zijn laatste plicht als koning te voldoen, voordat hij van zijn koningsvogel en schildenvest ontdaan zou worden. Hij heeft een schild laten maken in de dezelfde vorm als het schild van zijn eerdere koningsschap. Deze keer heeft hij zijn overleden vrouw Ine en zijn kleindochter Elin met ertussenin de hoofdmanstok op het schild weergegeven.

Jelle van de Wetering was in de negende ronde na 156 schoten de gelukkige die de titel Gildekoning met bijbehorend koningsvogel in bezit kreeg. De installatie en vendelhulde werd later op ‘t Gildebergske uitgevoerd.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant