Stichting Join Us en chocolademerk M&M’S gaan een meerjarige samenwerking aan.
Stichting Join Us en chocolademerk M&M’S gaan een meerjarige samenwerking aan. Foto:

Stichting Join Us en M&M’S slaan handen ineen

Algemeen 778 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Join Us en chocolademerk M&M’S® kondigden vorige week een meerjarige samenwerking aan. De komende drie jaar zullen de twee samen optrekken om eenzaamheid bij jongeren aan te kaarten en aan te pakken.

Wat heeft een iconisch chocolademerk te maken met een stichting die zich richt op het verminderen van eenzaamheid onder jongeren? “Nou... alles eigenlijk”, antwoordt Jolanda van Gerwe, directeur van Join Us. “Met het bereik dat M&M’s heeft kunnen we eenzaamheid nog beter bespreekbaar maken en meer jongeren helpen. Dat is nodig, want in Nederland voelen zo’n 500.000 jongeren en jongvolwassenen zich sterk eenzaam.” M&M’S is een wereldwijd bekend chocolademerk en kom je ook in Nederland overal tegen. Zo is een filmavondje thuis of in de bioscoop voor veel mensen niet compleet zonder de felgekleurde chocolaatjes. Van Gerwe: “M&M’S® draagt bij aan gezelligheid en contact met elkaar. De humor die het merk heeft, kan het ook makkelijker maken om zo’n serieus onderwerp als eenzaamheid bespreekbaar te maken.”

Jack Tabbers, general manager van Mars Nederland, zegt over de samenwerking het volgende: “Vriendschap, samen lachen en mooie ervaringen delen, daar hebben we allemaal behoefte aan. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. M&M’S® streeft naar een inclusieve wereld waarin iedereen zich thuis voelt. M&M’S® zijn een lekkernij om samen te delen en van te genieten. De samenwerking met Join Us past daar erg goed bij.”

In eerste instantie richt de samenwerking zich op het versterken en opschalen van de programma’s die Join Us in 80 gemeenten inzet. Ontzettend belangrijk, omdat hierdoor steeds meer jongeren in staat zijn om zelf vriendschappen te vinden en te behouden. Volgend jaar zal daar een campagne aan worden toegevoegd die jongeren een platform biedt en uitnodigt meer samen te doen. Op termijn wordt gekeken of de aanpak van Join Us ook in andere landen kan worden ondersteund.

Stichting Join Us kwam in 2020 in contact met Mars uit Veghel, het bedrijf achter M&M’S®. In dat jaar deed het bedrijf een eerste donatie aan Join Us omdat tijdens de coronapandemie het duidelijk lastig was voor jongeren om vriendschappen op te bouwen. Mede door deze donatie heeft Join Us al impact gemaakt op 50.000 jongeren die zich eenzaam voelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant