Afbeelding

Uitgebreide EHBO-cursus in Veghel

Algemeen 719 keer gelezen

VEGHEL | Met behulp van kennis van het verlenen van eerste hulp, kun je familie, vrienden, collega’s en zelfs voorbijgangers helpen wanneer dat nodig is. Volg daarom de uitgebreide EHBO-cursus bij het Rode Kruis in Veghel. De cursus bestaat uit een online gedeelte en een afsluitende klassikale les op zaterdag 13 april. Door het volgen van deze cursus leer je de juiste handelingen per letsel en hoe je deze in praktijk kan toepassen. Dat geeft een veilig gevoel, je bent zelfverzekerder en durft echt in actie komen in een noodsituatie. Hiermee kun je erger letsel voorkomen en zelfs levens redden. 

De cursus bestaat uit een online module en een klassikale les. Voor de online module ga je zelf met de lesstof aan de slag. De lessen bestaan uit tekst en heldere video’s en worden afgesloten met een toets. De kennis kun je in je eigen tijd op jouw eigen tempo opdoen. Je hebt er ongeveer 16 uur voor nodig, dus begin op tijd. Bij een score van 80 procent of meer ontvang je een Bewijs van Deelname. Hiermee krijg je toegang tot de praktijkles. Je kan de online theorie herhalen zolang nodig is voor deze score.

Tijdens de klassikale les op 13 april leer je onder leiding van een ervaren Rode Kruis-instructeur hoe je iemand in veiligheid brengt, hoe je de situatie beoordeelt, welke hulpdiensten je moet alarmeren en hoe je EHBO verleent bij:
- Een hartstilstand.
- Bewusteloosheid met ademhaling.
- Bewusteloosheid zonder ademhaling.
- Verslikking.

Op een interactieve manier worden de juiste handelingen per noodsituatie uitgelegd en gedemonstreerd. Er worden scenario’s nagebootst waarbij je verschillende technieken leert als borstcompressies en beademing. Je oefent op een volwassene reanimatiepop met een Automatische Externe Defibrillator (AED), een hartstarter. Je ontvangt tips en kan alle vragen die je hebt stellen. Bij goed gevolg krijg je na afloop van de cursus een Europees erkend Rode Kruis reanimatiecertificaat (twee jaar geldig) en een EHBO-cursusboek als naslagwerk.

Belangrijke informatie
Datum praktijkles: 13 april van 9.00 tot 17.30 uur.
Kosten: 260 euro. Controleer bij je ziektekostenverzekering of je de cursus vergoed krijgt.
Adres: Rode Kruis, Evertsenstraat 9, 5463 HM Veghel.

Voor meer informatie kijk op: www.rodekruis.nl/brabant-noord/ehbo, bel 085-0645749 of mail naar brabantnoord@rodekruis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant