Het openbare toilet staat op Vlas en Graan in Veghel.
Het openbare toilet staat op Vlas en Graan in Veghel. Foto:

Openbaar toilet in Veghel is 24/7 open

Algemeen 5.436 keer gelezen

VEGHEL | Het openbaar toilet op Vlas en Graan in Veghel is sinds eind februari geopend. Het toilet is 24 uur per dag toegankelijk. Een gemeentewoordvoerder laat weten: “Deze locatie ligt dicht bij het winkelgebied, op een goed zichtbare en veilige plek met een goede doorstroom van mensen.” 

De gemeenteraad van Meierijstad gaf het college in juli van 2021 de opdracht om openbare 24/7 toegankelijke toiletten te realiseren in de kernen van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. De gemeente laat weten te streven naar een zo toegankelijk mogelijke samenleving. “Daar horen ook goede openbare voorzieningen bij, zoals bijvoorbeeld openbare toiletten. In Nederland heeft ongeveer één op de vijf Nederlanders last van buik en/of blaasproblemen. Dat zijn omgerekend zo’n 17.000 mensen in Meierijstad. Veel mensen met dergelijke problemen durven vaak hun huis niet goed uit, omdat ze niet zeker weten of ze ergens naar het toilet kunnen. Een altijd toegankelijk openbaar toilet zorgt ervoor dat mensen in ieder geval te allen tijde naar het toilet kunnen.”

In Schijndel en Veghel zijn de openbare toiletten inmiddels geplaatst en geopend. Het openbaar toilet aan de Hertog Hendrikstraat in Sint-Oedenrode is nog niet gereed. “Op de verleende vergunning zijn bezwaren binnengekomen”, besluit een gemeentewoordvoerder.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant