Mini- filmfestival met Fairtrade lunch (Foto: Wiek van Lieshout).
Mini- filmfestival met Fairtrade lunch (Foto: Wiek van Lieshout). Foto: Wiek van Lieshout

Ook Meierijstad zet Fairtrade op de kaart

Algemeen 674 keer gelezen

VEGHEL | Zoals elke Fairtrade Gemeente heeft ook Meierijstad een Fairtrade Werkgroep. “Wij als werkgroep voeren al verschillende jaren een campagne om Fairtrade producten onder de aandacht van onze inwoners te brengen. Behalve de gemeente zelf zijn er inmiddels in Meierijstad verschillende winkels, bedrijven, sportclubs en maatschappelijke organisaties die Fairtrade producten gebruiken of verkopen”, meldt de werkgroep.

In Azie, Afrika en Zuid-Amerika werken veel boeren met hun kinderen op hun kleine koffie-, thee-, cacao- of bananenplantages of werken bij grootgrondbezitters. Ze verdienen er een hongerloon en komen niet vooruit. De wereldwijde Fairtrade beweging doorbreekt deze situatie. Geen kinderarbeid, een eerlijker prijs voor de producten en voorlichting over milieusparende productie zijn enkele belangrijke kenmerken van Fairtrade. Een fairtrade product is altijd voorzien van het Fairtrade logo.

“Aan bedrijven en organisaties doen we graag het verzoek ook mee te werken aan onze campagne. Daarvoor hoeft zeker niet de gehele inkoop op z’n kop gezet te worden. U doet als bedrijf en organisatie al mee door minimaal fairtrade koffie en thee te schenken in uw kantine. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze voorzitter Arthur Rijken, fairtrademeierijstad@gmail.com”, aldus de werkgroep.

Stichting Fairtrade Meierijstad is op zoek naar vrijwilligers. Draag je Fairtrade een warm hart toe? Wil je meewerken aan acties of berichtgeving of heb je interesse in een bestuursfunctie? Laat het weten via: fairtrademeierijstad@gmail.com. Ook voor meer informatie kun je hier terecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant