Hoe kom je erachter of je geld van de Belastingdienst terug kunt krijgen?
Hoe kom je erachter of je geld van de Belastingdienst terug kunt krijgen? Foto: Shutterstock

Belastingaangifte 2023: laat niet onnodig geld liggen

Algemeen 7.425 keer gelezen

VEGHEL | Uit de praktijk blijkt dat veel mensen ‘geld laten liggen’ bij de Belastingdienst, omdat ze geen aangifte inkomstenbelasting doen of geen toeslagen aanvragen. Het gaat vooral om ouderen en mensen met chronische ziekten, jongeren met een bijbaan en mensen met een lager inkomen.

Als je niet verplicht bent tot aangifte inkomstenbelasting is het vaak toch verstandig dit te doen. Het kan gaan om enkele honderden euro’s bij de inkomstenbelasting. Deze aangifte gaat over het jaar 2023. Heb je nooit bericht ontvangen? Dan kun je dat tot vijf jaar terug doen. In 2024 kun je dus nog aangifte doen over 2019.

Krijg ik geld terug?
“Hoe kom je erachter of je geld van de Belastingdienst terug kunt krijgen? Denk hierbij aan de inkomstenbelasting, zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Meestal kunnen wij met één gesprekje zien of je recht hebt op geld van de Belastingdienst”, laat ONS welzijn weten.

Advies
ONS welzijn heeft ruime ervaring met het doen van de aangifte inkomstenbelasting en het recht op toeslagen te onderzoeken en aan te vragen. Ze vervolgen: “Onze dienstverlening is gratis. Wil je weten of je in aanmerking komt voor advies en ondersteuning door ONS welzijn? Ga naar www.ons-welzijn.nl/belastingaangifte2023 en bekijk het stroomschema of neem contact op met ONS welzijn via 088 - 3742525.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant