Het debuut van Aurelia Young, Bloedinkt, is verkrijgbaar bij Boekhandel Schellen.
Het debuut van Aurelia Young, Bloedinkt, is verkrijgbaar bij Boekhandel Schellen. Foto:

Veghelse schrijfster werkte onder een pseudoniem tien jaar aan allereerste boek

Algemeen 1.530 keer gelezen

VEGHEL | De in Veghel woonachtige schrijfster Aurelia Young (een pseudoniem) heeft in eigen beheer haar allereerste boek Bloedinkt uitgebracht. “Gedurende tien jaar heb ik er aan gewerkt, nu is het eindelijk gepubliceerd.”

Young vertelt over haar boek: “Bloedinkt gaat over Leanna Lichthart die erachter komt dat haar grootmoeder haar hele leven een geheim heeft bewaard. Leanna vindt namelijk een boekje dat van haar grootmoeder is geweest en ze komt erachter dat iemand daar naar op zoek is. Uiteindelijk wordt Leanna meegenomen naar een andere wereld waar ze een bloedstollend avontuur beleeft. Het boek behoort tot het genre young adult, maar omdat het boek op sommige punten vrij duister is kun je het onder dark fantasy rekenen.”

Avonduren
De nu 27-jarige Young is al op jonge leeftijd aan Bloedinkt begonnen. “Gedurende tien jaar heb ik het telkens bijgeschaafd en nu is het boek dus eindelijk gepubliceerd”, aldus Young. “Het heeft zo lang geduurd omdat het lastig was om school te combineren met schrijven, maar nu heb ik meer vrije tijd in de avonduren.” Het afgelopen jaar heeft Young daarom veel progressie gemaakt.
Young vervolgt: “Ik heb ervoor gekozen om het boek zelf uit te geven omdat je dan meer vrijheid hebt om je cover te kiezen en ook om het verhaal te houden zoals het is. Het enige nadeel is dat je vanaf dat moment alles zelf moet doen.” Zo ontwierp Young dus ook de cover van het boek en heeft ze het zelf vertaald naar het Engels (Blood ink).

Bloedinkt is verkrijgbaar bij Boekhandel Schellen in Veghel voor 23,95 euro. Young werkt intussen al aan een vervolg. “Natuurlijk ga ik er alles aan doen om dit boek sneller af te krijgen dan Bloedinkt. In dit boek wil ik me meer richten op world building.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant