Afbeelding

Gapen

Algemeen 761 keer gelezen

‘Waarom gaapt de mens? Omdat hij moe is, zich verveelt of honger heeft? Wellicht, maar vaak zegt gapen ook iets over onze behoefte aan seks. De 44-jarige Wolter Seuntjens uit Veghel promoveerde cum laude op deze menselijke gewoonte waarover nog nauwelijks iets bekend is. NRC Handelsblad van zaterdag 30 oktober 2004.

Wolter Seuntjens komt met een voorbeeld: “Als je in een kroeg een interessante vrouw ziet, kijk je haar niet rechtstreeks aan, maar tuur je naar een punt net achter haar. Vervolgens gaap je meer of minder steels. Zodra de vrouw haar haren naar achter gooit en óók gaapt, weet je dat je beet hebt…”

En hoe Wolter - nu huisman te Veghel-Zuid - er zélf achter kwam illustreert hij maar al te graag met de volgende anekdote: “Vijftien jaar was ik, scholier. Een knappe vrijgezelle jongedame nodigde me eens uit om haar schaken te leren. Na afloop van de schaakles, tamelijk laat in de avond, begon ze te gapen en vroeg ze aan mij haar te helpen met het bed op te maken... Hoe de afloop was moge duidelijk zijn…”’

- Maarten van Lankvelt 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant