Afbeelding

Koninklijke Erepenning voor muziekvereniging

Algemeen 1.400 keer gelezen

VEGHEL | Het bestuur van Muziekvereniging Frisselstein heeft op zaterdag 9 december een Koninklijke Erepenning ontvangen. De erepenning werd door burgemeester Kees van Rooij uitgereikt aan Rudy van den Elzen, voorzitter van de muziekvereniging.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van deze verenigingen en stichtingen. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is.
Van den Elzen, voorzitter van de muziekvereniging, nam de Koninklijke Erepenning tijdens het Winterconert vol trots in ontvangst. Muziekvereniging Frisselstein heeft hiermee het recht om op briefpapier of gedrukte stukken van de erepenning (in woord en beeld) melding te maken.

De Eendracht
Op 2 augustus 1923 vond de oprichtingsvergadering van kerkelijke harmonie De Eendracht plaats. Inmiddels is deze vereniging alweer jaren bekend onder de naam Muziekvereniging Frisselstein.
Muziekvereniging Frisselstein is een bekend begrip in de gemeente Meierijstad en dan met name in de kern Veghel. De vereniging heeft momenteel ruim 160 leden voor blaas- en slagwerkmuziek en geeft dit vorm via verschillende orkesten en ensembles.

Maestroconcerten
Het samen musiceren en daar veel plezier aan beleven is belangrijk voor de vereniging. Er zijn onder andere solisten- en ensembleconcoursen, competities in de regio, maestroconcerten en uitwisselingsconcerten waar de muzikanten hun talent ten gehore kunnen brengen: momenten waarop muziek gemaakt wordt, waar mensen elkaar ontmoeten, waar publiek geniet en de muzikanten het beste uit zichzelf halen.

Bevrijding van Veghel
Haar maatschappelijke betrokkenheid toont Frisselstein onder andere door acte de présence te geven bij de dodenherdenking, Koningsdag, de bevrijding van Veghel in september en het aanbieden van een jubilarissenconcert (inmiddels bekend als het winterconcert) aan de Veghelse jubilarissen van dat jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant