Golf van licht als troost voor mensen die een kind hebben verloren.
Golf van licht als troost voor mensen die een kind hebben verloren.

Voor wie brand jij een kaarsje tijdens Wereldlichtjesdag?

Algemeen 1.759 keer gelezen

VEGHEL | Claassen Uitvaartzorg organiseert dit jaar op zondag 10 december voor de dertiende keer Wereldlichtjesdag, een dag ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Tijdens de herdenking, die dit jaar plaatsvindt bij het Huis van Troost, branden ze kaarsjes en kan men luisteren naar livemuziek, troostende woorden en gedichten. Omdat het branden van kaarsen over de gehele wereld om 19.00 uur lokale tijd plaatsvindt, is de wereld letterlijk een etmaal wat lichter. Deze golf van licht is een troost voor mensen die een kind verloren hebben.

Ieder jaar, op de tweede zondag van december, herdenkt de wereld alle kinderen die vroegtijdig, om wat voor reden dan ook, van ons heen zijn gegaan. Het initiatief voor World Wide Candle Lightning ontstond eind jaren negentig in Amerika. Ook in Nederland wordt Wereldlichtjesdag, zoals het initiatief inmiddels heet steeds bekender. Claassen Uitvaartzorg is al enkele jaren actief betrokken bij het initiatief. Op Wereldlichtjesdag kan iedereen om 19.00 uur een kaarsje aansteken, ter ere van alle kinderen die gestorven zijn. Door dit te doen in de verschillende tijdszones gaat er in 24 uur als het ware een golf van licht over de wereld. Het geeft mensen die een kind verloren hebben het besef dat men niet alleen staat in het verdriet.

Ook dit jaar wordt Wereldlichtjesdag gehouden bij het Huis van Troost in Veghel. Claassen Uitvaartzorg geeft samen met ritueelbegeleider Martien Korsten invulling aan deze avond.

Iedereen die zich betrokken voelt bij Wereldlichtjesdag is welkom. Claassen Uitvaartzorg stelt het op prijs als belangstellenden zich vooraf aanmelden. Dit kan via: 085-7441024 of wld@claassen.eu, met vermelding van de naam van de persoon die men wil herdenken en met hoeveel personen men aanwezig is. Belangstellenden zijn welkom vanaf 18.00 uur. De herdenking begint om 18.30 uur, zodat om 19.00 uur alle kaarsjes kunnen branden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant