Afbeelding

Auto-puzzelrit Porc Classic Herfstrit rijdt dwars door Meierijstad

Algemeen 1.064 keer gelezen

VEGHEL | De auto-puzzelrit Porc Classic Herfstrit wordt op zondag 12 november georganiseerd. Dit jaar start de door AMC d’Uitlaat uit Best georganiseerde rit in Meierijstad. De Porc Classic Herfstrit is een uitje in de vorm van een puzzelrit over mooie en minder bekende wegen door het buitengebied van Meierijstad. De deelnemers rijden via een eenvoudige en ook door onervaren deelnemers zonder problemen te volgen routebeschrijving. De tocht is circa 60 kilometer lang. De eerste deelnemende equipe start zondagmiddag om 12.45 uur en de laatste equipe wordt rond 16.30 uur terugverwacht. 

Snelheid speelt bij de rit geen rol. Het gaat vooral om slimheid, teamwork en autosportplezier. De Porc Classic Herfsttocht wordt verreden volgens een eenvoudig reglement (de spelregels). Het is van belang om dit reglement goed door te nemen, omdat de uitzetters tijdens de rit zullen proberen aan de hand van dat reglement de deelnemers in de val te laten lopen. Er zijn drie klassen. Voor de tourklasse kan iedereen inschrijven. 

Routecontroles  
Bij de start ontvangt elke deelnemende equipe (bestaande uit een chauffeur plus navigator) de routebeschrijving. In alle klassen zijn passagiers toegestaan. Wanneer de in de routebeschrijving vermelde routeopdrachten opeenvolgend worden uitgevoerd, dan komt elke deelnemer ook weer bij de finish. Door middel van bemande en onbemande routecontroles wordt gecontroleerd of de deelnemers de route foutloos rijden. Deze routecontroles dienen te worden genoteerd op de controlekaart, die bij de start wordt uitgereikt. Voor elke gemiste goede controle en voor elke genoteerde foutcontrole krijgt een deelnemer 30 strafpunten. Elke minuut te laat bij de finish betekent 1 strafpunt. De deelnemer met de minste strafpunten wint de rit.

Inschrijfgeld  
Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per equipe. Daarvoor krijgen de deelnemers bij de start het routeboek, na afloop een schriftelijke uitleg en een prijs voor elke deelnemende equipe.
Om aan dit evenement deel te nemen, kan worden ingeschreven door een mail te sturen naar adverhulst@gmail.com met als onderwerptekst Porc Classic. Dan wordt per mail het inschrijfformulier en het reglement toegezonden. Ook op de dag zelf kan tot 13.00 uur worden ingeschreven. De startlocatie is Restaurant-Zaal De Nachtegaal in Schijndel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant