Ferry Bouman (Frank Lammers) maakt zijn entree in de Koekbouw in Veghel.
Ferry Bouman (Frank Lammers) maakt zijn entree in de Koekbouw in Veghel. Foto:

‘Ferry’ kijkt zijn ogen uit op de Noordkade: ‘Daar moeten jullie als Veghelaren trots op zijn’

Algemeen 8.025 keer gelezen

VEGHEL | Frank Lammers was afgelopen woensdag een hele dag in Veghel te vinden. De bekende acteur speelt Ferry Bouman in Ferry: de serie. Afgelopen woensdag werd in de Koekbouw in Veghel feest gevierd om de lancering van de serie luister bij te zetten. “Jullie Veghelaren moeten trots zijn op de Noordkade”, vindt Lammers.

Lammers is geboren in Mierlo en is, ondanks dat hij inmiddels in Amsterdam woont, nog altijd Brabander pur sang. Brabants praten is voor de acteur dan ook geen probleem. Lammers in plat-Brabants: “Bende gek! Dat zit er toch in en gaat er nooit meer uit. Geen enkel probleem.” 


Frank Lammers geniet op de Noordkade van de première van Ferry: de serie.

Woensdag stond Lammers als Ferry Bouman in het middelpunt van de belangstelling. De acteur is verder onder andere bekend als het gezicht van de Jumbo-reclames. Het was dan ook niet zijn eerste bezoekje aan Veghel. “Het hoofdkantoor van de baas zit hiernaast. Op de Noordkade ben ik zo’n tien jaar geleden voor het laatst geweest. Toen was alles nog volop in ontwikkeling. Het is echt prachtig geworden. Daar moeten jullie als Veghelaren trots op zijn.” 

Geld
Toch staat Lammers er niet van te kijken dat het zo mooi is opgeknapt. Hij vervolgt: “Dat kan ook niet anders in Veghel. Hier zit het meeste geld van….overal. Dus dat ze hier zo’n fantastisch terrein hebben gerealiseerd verbaast me niets. Gelukkig is het niet platgegooid. Ik vind het ook gaaf dat ze allerlei oude machines hebben laten staan. Het is een aanwinst voor Veghel.” Als Brabander is Lammers trots op de Noordkade. Een pareltje voor de provincie. “Ik kom zeker nog een keer terug wanneer het niet om mij draait”, zegt Lammers.

James Bond
Volgens Lammers leende de Noordkade zich perfect voor Ferry’s Feestje. “Maar je zou hier ook een James Bond film kunnen opnemen. Kijk maar eens goed om je heen. Ik zie de achtervolgingsscène al voor me.” In James Bond speelt altijd iemand de bad guy. Lammers heeft daar met zijn rol als Ferry nu wel de nodige ervaring mee. “Ik heb weinig dromen in mijn leven, eigenlijk maar eentje. De Brabantse bad guy in James Bond spelen…ik zou het gratis doen.”

Boekpresentatie
Het opstarten ging Lammers afgelopen woensdag niet heel goed af. Hij legt uit: “Ik had gisteren de boekpresentatie van Boergondisch, geschreven door mijn vrouw. Daar ben ik even blijven hangen. Dus ik ben nog een beetje wankel. Het boek is overigens te bestellen.”
Uiteindelijk was het woensdag een succesvolle dag, al was die voor Lammers in de ochtend al geslaagd. “Ik heb met Stadskrant Veghel mogen praten. Vanaf nu geld: the only way is down! Ik hou van Stadskranten, die hadden we vroeger in Mierlo ook”, besluit hij lachend.

Over Ferry: de serie
Ferry Bouman probeert als xtc-producent voet aan de grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Samen met John, zwager Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met drugsbaron Arie Tack en een motorclub om zijn plaats aan de top te veroveren. Maar pas wanneer zijn geliefde Danielle de donkere kant van Ferry en zijn business leert kennen, wordt duidelijk welke prijs hij moet betalen om de allergrootste te zijn.

Ferry: de serie is te zien op Netflix.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant