Afbeelding

Dementievriendelijk Meierijstad vraagt aandacht voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Algemeen 578 keer gelezen

VEGHEL | Wereld Alzheimer Dag is dit jaar op donderdag 21 september. Het thema is ‘Samen aan tafel’. Rondom deze dag vraagt de Dementievriendelijke gemeente Meierijstad extra aandacht voor dementie. Zij organiseren deze week activiteiten om samen van te genieten en om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie. 

Zo komt Teun Toebes maandagavond 18 september naar de Blauwe Kei in Veghel. Deze jonge student die woont in een verpleeghuis wil graag een betere wereld creëren voor mensen met dementie, door van ieder verpleeghuis een verpleegThuis te maken. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt hij het publiek op een bevlogen manier mee in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen.

Dinsdag 19 september vindt om 19.30 uur het maandelijkse Alzheimercafé plaats in het PieterBrueghelHuis in Veghel met dit keer als thema ‘Verandering in relaties bij dementie’.
Op donderdag 21 september gaan bewoners, buurtbewoners en geïnteresseerden tussen 18.30 en 20.00 uur bij de Watersteeg in Veghel ‘samen aan tafel’ met vertier van straatartiesten én dan zullen de taarten/cake genuttigd worden die ‘s ochtends gebakken zijn door de bewoners.

Ook in Erp gaan ze op Wereld Alzheimer Dag samen op pad. Om 17.45 uur is het verzamelen bij Simeonshof en vervolgens wordt er gewandeld naar Ter Aa om vervolgens aan tafel te gaan voor een kopje koffie/ thee met iets lekkers. Dit alles onder het genot van een muziekje.
Op vrijdag 22 september wordt in de dementheek Veghel de Dementiewijzer Meierijstad officieel overhandigd aan wethouder Rik Compagne.

Tot slot wordt er in Schijndel op 26 september in het Spectrum om 19.30 uur een eerste Café ‘Vergeet me Niet’ georganiseerd. Een verhalenbijeenkomst over de ontwikkeling van de hersenen en wat er gebeurt wanneer je wordt getroffen door dementie. Tijdens deze avond zal op een interactieve wijze over de basiskennis van dementie worden gesproken.

In verzorgingshuis Odendael in Sint-Oedenrode is de hele week een fototentoonstelling te zien over dementie. Deze fotoreportage laat zien waar mensen met dementie echt gelukkig van worden, en staat stil bij het feit dat wanneer je dementie hebt, je nog steeds graag mee wil blijven doen en deel wil en kan uitmaken van de maatschappij. En dat is waar de dementievriendelijke gemeente Meierijstad voor staat, dat iedereen kan blijven meedoen en erbij hoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant