De (FIOD) en de politie vielen op 13 september 2022 de woning van Jumbo-topman Frits van Eerd binnen.
De (FIOD) en de politie vielen op 13 september 2022 de woning van Jumbo-topman Frits van Eerd binnen.

Honderden bankbiljetten van 500 en 200 euro gevonden bij huiszoeking Jumbo-topman Frits van Eerd

Algemeen 7.237 keer gelezen

VEGHEL | Het Financieele Dagblad meldt dat er tijdens de doorzoeking van de woning van voormalig Jumbo-topman Frits van Eerd en het terrein van het hoofdkantoor van de supermarktketen in Veghel vorig jaar honderden biljetten van 500 en 200 euro zijn aangetroffen.

Volgens het FD zou het gaan om 104 biljetten van 500 euro en 253 biljetten van 200 euro. Het bezit van biljetten van 500 en 200 euro wordt door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) als belangrijke indicator van witwassen gezien. In het normale betalingsverkeer worden deze biljetten amper meer gebruikt. In totaal trof de FIOD bij de doorzoeking 176.000 euro aan in een kluis, verborgen achter de deuren van zijn slaapkamerkast, in de woning van Van Eerd en 250.000 euro op de werkplaats van zijn persoonlijke raceteam RTN, gevestigd bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. In een tas in een auto vond de FIOD nog eens 19.000 euro aan contanten.

Misdrijf
Van Eerds advocaat Robbert Jonk zegt tegen het Financieele Dagblad dat ‘de gelden die zijn aangetroffen uiteraard niet van misdrijf afkomstig zijn’. Volgens Jonk is er inmiddels uitleg gegeven aan de FIOD over de ‘legale herkomst van het geld’. Wat die herkomst is, wil de advocaat niet zeggen.

Rechter
Het was woensdag exact één jaar geleden dat Frits van Eerd werd aangehouden in een witwasonderzoek. Van Eerds advocaat Jonk stelt in het FD dat hij weinig hoort van het Openbaar Ministerie (OM) over de verdenkingen aan het adres van zijn cliënt. Naar verwachting neemt het OM voor het eind van dit jaar een beslissing over de vervolging van Van Eerd. De voormalig topman van de Jumbo krijgt dan te horen of hij voor de rechter moet verschijnen of dat hij wegkomt met een boete.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant