De maiscirkels in Eerde.
De maiscirkels in Eerde.

Het verhaal achter de mysterieuze maïscirkels in Eerde

Algemeen 4.072 keer gelezen

EERDE | In Eerde zijn mysterieuze maïscirkels opgemerkt. Is er buitenaards leven geland? Volgens ingewijden maakten vliegtuigjes zelfs een extra rondje om de situatie te bekijken. Ze vonden niets, tot ze een bruidspaar de cirkels in zagen lopen. Het bleken de Eerdse Peggy Vermeulen en haar aanstaande man Thijs van Doorn te zijn. Ze gaven elkaar op deze bijzonder plek het ja-woord.

Het kersverse echtpaar wilde iets specifieks doen om hun bruiloft extra bijzonder te maken. De hele familie dacht mee en zo kwam de vader van Peggy met het idee om het op de maïsplak te vieren. ‘Als we die kortwieken kan je er een prachtig feest geven’, zou hij geopperd hebben. Peggy en Thijs vonden dat het top-idee, maar ze gingen nog verder. “Wij wilden het graag ín de maïsplak doen, met de maïs om ons heen”, vertelt Peggy enthousiast. Vanaf begin mei zijn zij dan ook al bezig geweest met de voorbereidingen. De grond klaarmaken, cirkels uitzetten en maïs inzaaien. Thijs: “We hebben degene die de maïs altijd kneust, gevraagd of hij ook in cirkels kon kneuzen. Dat was geen probleem, echter moest het wel even uitgezet worden.” Het resultaat was prachtig, één grote cirkel en één kleine. In de grote cirkel stond een grote transparante feesttent, zodat iedereen zich nog steeds tussen de maïs waande. In de kleine cirkel vond de ceremonie en het diner plaats. Vanuit de lucht zijn de structuren mooi te zien.
“Tot op de dag zelf wist niemand wat écht ons idee was. De reacties waren dan ook overweldigend”, glundert de kersverse bruid. Gasten werden aan het begin van het veld verwelkomd en vervolgens een soort maïsdoolhof ingestuurd. Peggy: “We hadden een pad gecreëerd wat richting de twee cirkels liep. Om onze gasten de weg te wijzen, vooral ’s avonds bij het naar huis gaan is dat handig. Zo ver we weten is er niemand verdwaald, haha.”

Hitte
Een klein nadeel was natuurlijk de hitte. In een open veld lopen de temperaturen nogal op. “We hebben dit opgelost door grote parasols te plaatsen, ook bij het ceremonieveld. Op deze manier kon iedereen toch nog wat schaduw opzoeken”, aldus Peggy.
De hitte kon de pret niet drukken. Peggy, Thijs en hun gevolg straalden tussen de maïs. Toen eenmaal alle plechtigheden waren voltrokken, kon het feest beginnen. “We hebben zo ontzettend genoten van deze dag. Dit vergeten wij ons hele leven niet meer. Wij willen dan ook iedereen nogmaals hartelijk danken voor de aanwezigheid en gezelligheid. Door alle aanwezigen was dit een dag om nooit te vergeten, bedankt”, besluiten Peggy en Thijs.

Afbeelding

Uit de krant