Karlijn Koenen uit Erp is de nieuwe kinderburgemeester.
Karlijn Koenen uit Erp is de nieuwe kinderburgemeester. Foto:

Karlijn Koenen uit Erp wordt de nieuwe kinderburgemeester van Meierijstad

Algemeen 1.258 keer gelezen

ERP | Karlijn Koenen wordt de nieuwe kinderburgemeester van Meierijstad en volgt hiermee Danique Heesakkers op. Karlijn komt uit Erp, is 11 jaar en zit in groep 7 van de Mariaschool. Ze wil graag kinderburgemeester zijn omdat ze samen met burgemeester Kees van Rooij Meierijstad een beetje mooier wil maken. Op 28 september is de officiële installatie tijdens de raadsvergadering. Danique overhandigt dan de ambtsketen aan Karlijn en neemt afscheid.

Zoals voorgaande jaren werden kinderen uit Meierijstad via social media, de lokale kranten en via de scholen opgeroepen om te solliciteren. Ze moesten voor 24 mei een vlog insturen waarin zij iets vertellen over zichzelf en waarom ze graag kinderburgemeester willen worden. Dit jaar waren er twaalf serieuze sollicitanten. Samen met een medewerkster van Kabinetszaken en Communicatie mocht Danique de vlogs bekijken en vijf kandidaten uitnodigen voor een gesprek. Uiteindelijk bleven er twee kandidaten over die een kennismakingsgesprek voerden met burgemeester Van Rooij. De keuze viel uiteindelijk op Karlijn.

Wat doet een kinderburgemeester?
De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente Meierijstad en heeft met name een ceremoniële taak. Hiervoor gaat hij/zij regelmatig met de burgemeester of een wethouder op pad. Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas, sleuteloverdracht (jeugd) carnaval, Koningsspelen en openingen. Verder wordt de kinderburgemeester betrokken bij onderwerpen die jeugd aangaan, zoals spelen, sport en onderwijs. Om kinderburgemeester te worden moet je in groep 8 zitten en in Meierijstad wonen. Hij/zij vindt het leuk om mensen te ontmoeten en niet vervelend om in de belangstelling te staan. Goed kunnen luisteren naar andere kinderen is belangrijk om te ontdekken wat er leeft. In het schooljaar 2020-2021 werd de eerste kinderburgemeester van Meierijstad geïnstalleerd. Dat was Rens Klaasen, opgevolgd door Elin de Baaij in het schooljaar 2021-2022 en Danique Heesakkers 2022-2023. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant