Afbeelding

Gemeente maakt 83.500 euro vrij voor adviespunt Kind en Scheiding

Algemeen 514 keer gelezen

VEGHEL | Het adviespunt Kind en Scheiding krijgt een steuntje in de rug van de gemeente Meierijstad. Wethouder Menno Roozendaal heeft bekend gemaakt dat er 83.500 euro wordt vrijgemaakt om het adviespunt meer mogelijkheden te bieden. “Het moet een laagdrempelig adviespunt zijn voor volwassenen én kinderen”, aldus Roozendaal. 

Het Adviespunt Kind en Scheiding is de plek voor vragen over scheiden. Het is ruim een jaar actief en sindsdien weten mensen het steeds beter te vinden. “Er zijn circa twintig aanmeldingen geweest, we zien dat de afgelopen vier maanden het aantal aan het toenemen is. Dat komt onder andere door meer PR-activiteiten”, denkt Roozendaal.
Door een scheiding komt er veel op kinderen, ouders, partners en omgeving af. “Wij zorgen voor overzicht, denken mee en geven richting, zodat ouders en kinderen op de juiste plek komen”, zegt Kimberly Michellys van ONS welzijn. Roozendaal vult aan: “Het zelf aanmelden van mensen kan nog beter. Je wil juist vroeg zijn, voordat de ouders niet meer on speaking terms zijn en alleen maar vervelende appjes naar elkaar sturen. Dat wil je niet.”

Escaleren
Het Kenniscentrum is door de gemeente ontwikkeld, samen met Centrum Jeugd en Gezin. Een eerste aanspreekpunt, voor alle inwoners, jong en oud die vragen of hulp nodig hebben. “De meeste ouders regelen het zo goed mogelijk als ze uit elkaar gaan waarbij de kinderen geen schade oplopen. Helaas zien we ook andere voorbeelden. Mensen en kinderen komen klem te zitten en het kan wel eens escaleren. Met het adviespunt Kind en Scheiding willen we laagdrempelig beschikbaar zijn. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er aankloppen voor advies of een praatje. Het liefst zo vroeg mogelijk, zodat escalatie kan worden voorkomen”, besluit Roozendaal.

Meer info is hier te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant