Zuster Wenceslas komt terug in de film van Michiel Kerkhoff.
Zuster Wenceslas komt terug in de film van Michiel Kerkhoff.

‘Van voltooiing naar toekomst’ nog één keer te zien in Industry Bioscoop

Algemeen 1.818 keer gelezen

Door een storing is de laatste vertoning van de documentaire ‘Van voltooiing naar toekomst’ over de zusters vorig weekend in duigen gevallen. “Morgen draait de film voor de allerlaatste keer om 13.00 uur”, aldus maker van docu Michiel Kerkhoff.


VEGHEL | Michiel Kerkhoff is ruim zes maanden bezig geweest met het maken van een documentaire over de Zusters Franciscanessen. De Veghelse filmmaker is net zoals de zusters zeer tevreden over het 45 minuten durende eindresultaat. De documentaire ‘Van voltooiing naar toekomst’ is op 3 juni om 13.00 uur te zien in de Industry Bioscoop op de Noordkade in Veghel.

Het avontuur van Kerkhoff begon in eind september 2021. De zusters gingen toen akkoord met zijn bijzondere verzoek. De Veghelaar legt uit: “Ik wilde één week intern in het klooster doorbrengen. Normaal ga je met een team op pad en maak je afspraken wanneer er gefilmd wordt. Maar in dit geval wilde ik er echt zijn om de magie van het klooster te voelen. Vanaf dag één heb ik mijn camera erbij gepakt en ben ik van alles gaan vastleggen.” De Veghelse filmmaker is trots op het eindresultaat. “Maar belangrijker nog de zusters zijn er ook blij mee. Dat was wel even spannend, want ze hadden tussendoor niks gezien. Wat als ze het te zwaar vonden of te droevig? Uiteindelijk is er alleen een shot van een snurkende zuster uitgehaald”, lacht hij. Overste Zuster Gerda van Gogh is een van de zusters die de film al heeft mogen zien. “Michiel heeft de laatste zes maanden van het moederhuis prachtig vastgelegd. Het is een geweldige film geworden.”

Kaartjes voor Van voltooiing naar toekomst zijn hier te verkrijgen. Een deel van de opbrengst gaat naar de nieuwe Veghelse stichting Broeder Juniperus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant