Deze vier gaan het tegen elkaar opnemen tijdens de Veghelse editie van Maestro.
Deze vier gaan het tegen elkaar opnemen tijdens de Veghelse editie van Maestro.

Wordt burgemeester Kees van Rooij de nieuwe Maestro 2023?

Algemeen 1.427 keer gelezen

VEGHEL | In verband met het honderdjarig jubileum, organiseert Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel op zondag 2 april in de aula van het Fioretti Collega weer een Maestroconcert. Op deze middag gaan vier aspirant Maestro’s de strijd met elkaar aan om de titel Maestro 2023 te bemachtigen. 

Het is alweer enige jaren geleden dat Muziekvereniging Frisselstein een Maestroconcert organiseerde. Op dit moment is notaris Bram van den Boogaart de regerend Maestro. Tijdens de laatste editie heeft hij, met de wijze waarop hij het muziekstuk Pomp and Circumstance Nr.1 gedirigeerd heeft, gewonnen. Tijdens het Maestroconcert brengt hij samen met het Groot Orkest dit muziekstuk nog een keer ten gehore, zonder beoordeeld te worden door de jury.

Imponeren
De vier aspirant Maestro’s die wel door de jury beoordeeld worden zijn: burgemeester Kees van Rooij, Hanneke Ketelaars (Tennis & Padel De Krekel), Willem Theiner (Theiner ICT) en Berdy Maertens-Stoof (Berdy’s Dance-Fit & Health). De afgelopen weken hebben de aspirant Maestro’s te horen gekregen welk muziekstuk ieder van hen mag dirigeren en hebben zij de partituur van het aan hen toebedeelde muziekstuk kunnen bestuderen. De komende twee weken gaan zij onder begeleiding van dirigent Jan Nellestijn oefenen met de muzikanten van het Groot Orkest. Dit zodat zij de jury kunnen imponeren met hun dirigeerkunsten.
Naast de muziekstukken die samen met de Maestro’s gespeeld worden, speelt het Groot Orkest onder leiding van Nellestijn nog een aantal muziekstukken. “Eén van deze muziekstukken wordt uitgevoerd met een voor het orkest heel speciale solist op Marimba (slagwerkinstrument). Niemand minder dan oud-dirigent Michiel van Vliet brengt op de Marimba samen met het Groot Orkest het muziekstuk Marimba concerto ten gehore”, vertelt Rudy van den Elzen, voorzitter van de Veghelse muziekvereniging.

Het Maestroconcert is op zondag 2 april in de aula van het Fioretti College aan de Muntelaar 4 in Veghel. De zaal gaat open om 13.30 uur. Het concert begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Kaartjes voor dit concert kosten 5 euro (inclusief een pauze drankje) en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Schellen, Tennis & Padel De Krekel en Bibliotheek Veghel. Ook is het mogelijk kaartjes digitaal te bestellen via secretariaat@frisselstein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant