Aannemersbedrijf A.J. van der Linden uit Veghel luidt de noodklok.
Aannemersbedrijf A.J. van der Linden uit Veghel luidt de noodklok.

Aannemersbedrijf is bang voor overlast en veiligheid door bouw Veghels Buiten

Algemeen 2.589 keer gelezen

VEGHEL | Aannemersbedrijf A.J. van der Linden uit Veghel maakt zich zorgen over de bouw van woningen in de omgeving van hun bedrijfsterrein aan Het Broek in Veghels Buiten Noordoost. Zij vrezen dat de nabijheid van de woningen gaat zorgen voor problemen met bewoners, de veiligheid op de weg in gevaar brengt en toekomstige uitbreiding van het bedrijf in de weg zit.

In september van 2022 werd het Masterplan Veghels Buiten Noordoost, waarin de inrichting van het gebied staat, vastgesteld. Aan de oostkant van Veghel moeten zo’n 1150 woningen komen. Diezelfde september kwamen vertegenwoordigers van de gemeente langs bij Van der Linden. Naar aanleiding daarvan is het bedrijf zich in de plannen gaan verdiepen. Zij schrijven daarom nu aan het college van B&W dat zij vrezen dat hun belangen niet genoeg zijn meegenomen in de plannen. Het bedrijf ziet dat ook terug in de omschrijving van hun activiteiten in het Masterplan, waar deze staan beschreven als ‘loonwerkbedrijf - puin breken’. “Onze activiteiten zijn veel breder en omvangrijker dan de indeling doet vermoeden.”

Veiligheid en overlast
Van der Linden vreest daarom dat de plannen tot problemen gaan leiden, waaronder onveilige verkeerssituaties. “Door de toename van verkeersstromen van met name fietsers en voetgangers in combinatie met de verkeersbewegingen van onze vrachtwagens en machines gaat dit tot uitermate gevaarlijke situaties leiden.” Daarnaast zouden laden en lossen overlast kunnen geven en wordt er van vroeg in de ochtend tot ‘s avonds laat gewerkt, alsook tijdens het weekend.


Van der Linden (links) gezien vanaf Het Broek.

Wethouder uitgenodigd
Het bedrijf nodigt de wethouder dan ook uit om op bedrijfsbezoek te komen. “Om een beter beeld te vormen van hetgeen men nu voornemens is uit te voeren in dit gebied en de problemen die wij voorzien te kunnen inschatten.” Van der Linden hoopt zo te komen tot ‘een constructieve oplossing die onze werkzaamheden niet belemmerd en veilig is voor de omgeving’. Hoe zo’n oplossing er volgens Van der Linden uit zou zien is niet duidelijk. Zij willen nu niet reageren en wachten eerst de raadsvergadering van 6 april af.


Het terrein van Van der Linden in rood binnen het plangebied Veghels Buiten Noordoost. De bruine, gele en roze vlakken geven verschillende soorten woonbuurten aan.

Van der Linden (links) gezien vanaf Het Broek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant