Afbeelding
Foto:

Basisschool De Ark verblijdt bewoners AAtrium met zelfgebakken pannenkoeken

Algemeen 1.016 keer gelezen

VEGHEL | Nationale Pannenkoekendag was dit jaar op vrijdag 17 maart. Groep 8 van basisschool De Ark uit Veghel heeft daarom deze ochtend pannenkoeken gebakken voor de bewoners van het AAtrium. Na bijna drie jaar afwezigheid vanwege corona, kon het feest eindelijk weer doorgaan.

In een lange optocht liepen de dertig leerlingen groep 8, onder leiding van juf Bonnie en meester Nico, net na 10.00 uur richting het AAtrium om de senioren te trakteren op een gezellige ochtend. De leerlingen verdeelden zich over verschillende afdelingen en zijn aangesloten bij diverse activiteiten. Zo namen Suus, Guusje, Asya, Isra, Pamela en Janske plaats achter de rolstoelen om met een aantal bewoners een wandeling te maken door de wijk. Ook werden er gezelschapsspelletjes gespeeld en deden er leerlingen mee aan de crea-activiteiten.

Muziekdocent
Daan en Jens speelden een muziekstuk op het keyboard en kregen hierdoor meteen contact met een van de bewoners die vroeger muziekdocent is geweest. Deze meneer werd direct enthousiast en heeft beide heren wat nieuwe muziekkennis bijgebracht; heel mooi om te zien.
Ook Aukje was de hele week al druk aan het oefenen op school om deze ochtend een zangoptreden te kunnen geven. Ze werd hierbij begeleid door Irem, Saar, Lorita, Do en Berra die dansten op de maat van de muziek. De bewoners aanschouwden de optredens met een grote glimlach.

Kookkunsten
Na een goed uur deelgenomen te hebben aan dit vermaak, moest er ook flink gewerkt worden in de keuken. Tegen het middaguur werden er overheerlijke pannenkoeken gebakken door de leerlingen, waarbij zij hun kookkunsten konden showen. Vooral Julian deed zijn klasgenoten verbazen door de ene na de andere pannenkoek in de lucht te gooien en hem te ‘flippen’.
Een klein uur later was al het beslag op en hadden de leerlingen voldoende pannenkoeken gebakken om alle bewoners te kunnen voorzien van een maaltijd.
“Buiten een lekkere lunch en een gezellige ochtend heeft deze dag ook op het gebied van samenwerking veel goeds gebracht. Daarnaast is het bijzonder om te zien dat het contact tussen de kinderen van De Ark en de senioren van het AAtrium zo soepel is verlopen. We gaan kijken hoe we dit in de toekomst een vervolg kunnen geven”, aldus Nico van Delst, leerkracht groep 8 van De Ark. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant