Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad voor John van Bergen

Algemeen 722 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder Johan van Gerwen heeft afgelopen zaterdag de zevende waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uitgereikt aan John van Bergen. Hij is mede-initiatiefnemer van Dansen&Sjanzen-café. Van Bergen zet zich samen met andere vrijwilligers in voor een gezellige uitgangsavond voor 18-plusser met een beperking. Dansen&Sjanzen-café is een speciale stapavond in Veghel. Iedere 18-plusser met een beperking is hier van harte welkom.

Begin 2017 is deze avond opgericht door John van Bergen samen met Thijs Swinkels van Brownies & downieS. In 2018 heeft Van Bergen de organisatie volledig overgenomen. Samen met een team van vrijwilligers organiseren zij regelmatig een gezellige stapavond op de Noordkade. Vorig jaar april werd het eerste lustrum gevierd.
Bij Dansen&Sjanzen-café kunnen bezoekers zichzelf zijn, ontstaan vriendschappen en heeft iedereen respect voor elkaar. Steeds meer mensen weten het Dansen&Sjanzen-café te vinden voor een gezellig avondje uit.

Wat is de waarderingsprijs?
Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen. Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, willen we in Meierijstad graag op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Hiervoor hebben we de Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Met het uitreiken van deze Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad spreken wij waardering uit voor de inzet voor onze inwoners. Daarnaast laten we zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn zodat iedereen mee kan doen. Hiermee hopen we ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten.

John van Bergen aan het woord.
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant