Afbeelding

Doorstapwandeling: van Veghel naar Erp via de oevers van de Aa

Algemeen 1.304 keer gelezen

VEGHEL | Heb je zin in een lekkere lange afstandswandeling door het buitengebied van Veghel? Natuurvereniging IVN Veghel verzorgt op zondag 19 maart een lange afstandswandeling van ongeveer 13 kilometer. De tocht is van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Om 10.00 uur vertrekken de natuurgidsen vanaf de parkeerplaats naast het gemeentehuis in Veghel. Via het beekdal van de Aa laten we het centrum snel achter ons. “We vervolgen onze weg langs de oevers van de Aa tot aan Erp. In Erp leggen we aan bij een café voor een versnapering (eigen kosten). Vanuit Erp lopen we via het Melven terug en komen rond 14.00 uur weer bij ons startpunt in Veghel”, laten ze bij de Veghelse natuurvereniging weten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Onderweg genieten deelnemers van de natuur die al voorzichtig aan het ontluiken is. Ze wandelen door het buitengebied via de aangelegde ecologische verbindingszone en zien allerlei ingerichte natuurgebiedjes en vispassages. Zin om mee te gaan? Doe je wandelschoenen aan en zorg dat een rugzak bij je hebt met voldoende eten en drinken. De wandeling gaat over onverharde wegen en door (nat) weiland.

Meer informatie is te vinden op: www.ivn-veghel.nl.

Uit de krant