Afbeelding
Foto:
VIDEO

Roboticateam Team Rembrandts valt in de prijzen in Californië

Algemeen 1.316 keer gelezen

VEGHEL | Roboticateam Team Rembrandts, deels bestaande uit leerlingen van het Zwijsen College, heeft het afgelopen weekend keihard gestreden in Californië. “Het werd de mooiste en meest succesvolle regional Competitie in 10 jaar Team Rembrandts geschiedenis”, aldus het team. Zwijsenleerling Merle Leurs wist zelfs de Dean’s List Finalist award te winnen.

Zij vertellen verder: “We hebben tijdens deze regional alle matches gewonnen met zo goed als de maximale ranking punten. Hierdoor hebben we onze hoogste average ranking ooit gehaald. Daarnaast zijn we uiteindelijk als tweede van de competitie geranked en door de nummer één gekozen voor hun alliantie. Samen met deze alliantie zijn we door alle matches richting de finale gegaan. Met een erg mooie regional winst tot gevolg!”

Bekijk hieronder één van de finalewedstrijden van Team Rembrandts.


Awards
Maar Team Rembrandts is niet alleen op robotvlak in de prijzen gevallen. “Ook op team-awards perspectief hebben we het fantastisch gedaan. Samen hebben we niet alleen de jury en de regionals organisatie, maar ook alle teams bij de regionals weten te inspireren met ons verhaal en onze spirit. Dit heeft ertoe geleid dat we de meest prestigieuze prijs binnen FIRST hebben de gewonnen, de Impact Award! De Impact Award is een prijs bedoeld voor teams die over de jaren heen er alles aan doen om een ‘impact’ te hebben op hun community, zowel binnen als buiten FIRST. Teams die fungeren als een ware ambassadeur voor FIRST en die een inspiratiebron zijn voor alle andere teams. Teams die een plan hebben voor de toekomst en die een verschil zullen maken in de wereld van de techniek.”

Dean’s list
“Tot slot heeft een van onze teamleden, Merle Leurs, zelfs de Dean’s List Finalist award gekregen. Dit is een award voor een individuele student die een verschil weet te maken binnen zijn/haar team en binnen FIRST. Het winnen van deze award bewijst maar weer wat voor een passievolle mensen we hebben binnen het team en hoeveel talent er in ons team te vinden is.”


Merle Leurs won de Dean’s List Award.

Wereldkampioenschap
Team Rembrandts is sinds begin januari  bezig met de robot en met de awards daaromheen. “Om dus nu met zoveel prijzen naar huis te mogen komen is natuurlijk geweldig, maar dit hadden we niet alleen gekund. Zonder jullie support was het ons nooit gelukt om zover te komen, niet dit jaar en ook niet alle voorgaande jaren. Namens alle leden, namens het team en namens FIRST zijn we super dankbaar voor alles wat jullie voor ons doen en we hopen dit nog flink wat jaren voort te mogen zetten. Aangezien we deze weken zowel de regional zelf als de Impact Award gewonnen hebben, hebben we letterlijk dubbel en dwars een ticket naar het wereldkampioenschap verdiend! De komende weken zullen we er daarom ook weer alles aan doen om ons daarop voor te bereiden en ervoor te zorgen dat we ook daar op hoog niveau mee kunnen spelen. Hoewel we het jammer vinden om weer terug te gaan naar Nederland, hebben we er tegelijkertijd ook wel weer zin in om iedereen thuis weer te zien.”

De Impact video van Team Rembrandts.


Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant