IVN richt zich op kinderen van 4 tot en met 12 jaar.
IVN richt zich op kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Foto:

IVN gaat in negen bijeenkomsten jeugdnatuurgidsen opleiden

Algemeen 641 keer gelezen

VEGHEL | De IVN natuurverenigingen, afdeling Veghel, Bernheze, Oss en Uden starten op 14 maart gezamenlijk een cursus Jeugdnatuurgids. In negen bijeenkomsten en met veel praktijkoefeningen binnen en buiten leer je in een half jaar tijd hoe je enthousiast je verhaal en verwondering over de natuur kunt overbrengen. IVN richt zich op kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. 

Deelname kost per persoon 30 euro. Ben je geen lid van IVN dan komt het lidmaatschap (24 euro) van IVN er nog bij. Hiervoor krijg je negen bijeenkomsten, observatie- en stagemogelijkheden, cursusboek en begeleiding. Meer info: www.ivn-veghel.nl.

Waarom is dit de moeite waard?
Al doende zal je zelf ook het een en ander van de natuur opsteken. Verder leer je van ervaren collega’s speelse methoden aan om kinderen buiten te laten genieten. Leuk voor andere kinderen, misschien ook voor je eigen (klein)kinderen. Het geeft enorm veel voldoening om samen met kinderen buiten in de natuur leuke activiteiten te ondernemen en ervaringen op te doen. 

Wat vragen jullie?
Enthousiasme en de bereidheid zelf ook te willen leren. Ook dat je je na afloop van de cursus actief samen met ons inzet met de voorbereiding en de uitvoering van natuuractiviteiten binnen IVN verband.

Wanneer begint de cursus?
Op 14 maart en loopt in negen bijeenkomsten door tot en met 8 oktober. Afwisselend op dinsdagavond en zaterdagochtend. Op wisselende locaties. Aanmelden kan tot 1 februari.

Uit de krant