Blauw Geel'38 pakte opnieuw drie punten: ditmaal werd gewonnen bij Quick.
Blauw Geel'38 pakte opnieuw drie punten: ditmaal werd gewonnen bij Quick. Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel’38 aan kop in tweede periode na late pingel: ‘Volwassen gespeeld’

Voetbal 3.635 keer gelezen

DEN HAAG | Blauw Geel’38/JUMBO heeft de goede lijn van voor de winterstop doorgezet met een prima overwinning op HV & CV Quick. Een late penalty - benut door Koen van der Zanden - bezorgde de Veghelaren drie punten (0-1) en de koppositie in de tweede periodestand. “We hebben zeer volwassen gespeeld”, zag trainer Niels van Casteren.

In een vlakke eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Van der Zanden was in de openingsfase een keertje dichtbij de 0-1, maar kansen waren schaars. Het was aan doelman Jordy Zielschot de danken dat de brilstand na 45 minuten op het bord stond in Den Haag. Hij redde op kansen van Rachid Bouyaouzan en Nabil Haddadi. “In de opbouw waren we een paar keer erg slordig. Op die momenten heeft Jordy ons gered”, gaf Van Casteren toe.

Van der Zanden matchwinner
In de tweede helft had Blauw Geel het beste van het spel en kreeg het ook mogelijkheden via Ben van den Nieuwenhof en Lars Loermans. “Aan de bal hebben we het prima gedaan. Eigenlijk hadden we na die kansen van Ben en Lars al op 0-1 moeten staan”, vond Van Casteren.
Aan de andere kant was met name Bouyaouzan een plaag voor de Veghelse defensie, maar die hield stand. Tien minuten voor tijd ging de bal op de stip na een overtreding op Van den Nieuwenhof. Van der Zanden posteerde zich achter de bal en schoot raak: 0-1. Issac Dijkhuizen, die na de zomer een kans krijgt bij profclub ADO Den Haag, was vlak voor het einde nog dichtbij de gelijkmaker, maar opnieuw Zielschot stond in de weg. “Het is lekker dat we op een hard veld meteen weer drie punten hebben gepakt en zo voor de dertiende keer op rij in de competitie ongeslagen zijn gebleven. Het perfecte begin van 2023”, stelde Van Casteren.
Elders won O.S.S.’20 met 1-0 van Baronie (goal: Jos Peltzer) en kruipt zodoende richting de beoogde topvijf.