Afbeelding
Foto:

Fotograferen in IJsland: ‘Ik wil graag iets van de wereld zien’

Algemeen 1.586 keer gelezen

VEGHEL | Sommige ondernemers werken veel samen met andere landen. Wat doen ze daar precies? En met welke culturen en gewoontes krijgen ze daar te maken? Voor elke editie van Bedrijvig Meierijstad appen we met een ondernemer in het buitenland. Dit keer met: Danna van Daal, fotograaf uit Veghel. Zij organiseert fotoreizen naar het buitenland.

Wat heb jij als fotograaf met het buitenland?
Danna van Daal: ’Ik wil zelf graag iets van de wereld zien, hou van fotograferen én ik hou ervan om het aan anderen te leren. En dat heb ik met mijn fotoreizen nu in 1 format gegoten.’

Welke landen heb je al bezocht met cursisten?
Italië en IJsland hebben we reeds bezocht. En volgend jaar staat wederom het populaire IJsland op het programma en Marokko. In 2024 waarschijnlijk Schotland, die staat heel hoog op de wensenlijst.

Hoe ziet zo’n reis er dan uit?
Met maximaal acht personen ga ik een kleine week op reis. Met gids en chauffeur bezoeken we de mooiste plekjes met het mooiste licht. Daar zoom ik in op wat iedereen wil leren.

Wat verrast de deelnemers?
Dat de drempel laag is om aan te haken. Individuen, vrienden en stellen, iedereen is welkom. Het is vrijheid blijheid. Aanhaken bij de groep of liever meer ruimte voor jezelf, alles kan.

Wat maakt het extra mooi?
De beleving die je creëert en de band die ontstaat. Complete onderdompeling in een andere sfeer, de impact van nieuwe omgevingen. Vol ontzag en bewondering voor de natuur.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant