Archieffoto van het gilde.
Archieffoto van het gilde.

Sint Barbaragilde installeert nieuwe leden en deelt nieuws

Algemeen 1.187 keer gelezen

VEGHEL | Het Sint Barbaragilde heeft enkele ontwikkelingen te delen. Zo worden er komend weekend drie nieuwe leden geïnstalleerd, heeft het gildegebouw een opknapbeurt gehad en dragen zij hun steentje bij aan de Veghelse ijsbaan die komend weekend geopend gaat worden.

Joop Callaars, Stephen Linscheer en Willen Sengers worden op zaterdag 10 december geïnstalleerd als gildebroeders bij het Sint Barbaragilde in aanwezigheid van het College van Meierijstad. Het gilde laat weten: “Nadat zij een jaar aspirant zijn geweest, we elkaar over en weer hebben leren kennen en zij allerlei activiteiten van ons gilde hebben kunnen ervaren worden de drie nu officieel lid van ons gilde. Daartoe komen van het bevriende Duitse Sankt Georgiusgilde uit Goch vijftien leden om hierbij aanwezig te zijn in de Lambertuskerk in Veghel. Zelfs de pastor van het Duitse Gilde, Manfred Krause zal met de Veghelse pastoor, Ard Smulders de mis verzorgen. Manfred Krause heeft namelijk de opleiding gevolgd in Steyl in Limburg aan de Duitse grens en spreekt ook Nederlands. Vervolgens zal die avond in het gerenoveerde Gildehuis in Veghel de jaarlijkse Teeravond van het Gilde worden gehouden.” 

Gildegebouw
Het vertelt eveneens over de opknapbeurt van het gildegebouw: “Met hulp van de gemeente is de buitenzijde van het Gildegebouw aan de Geerbunders volledig opnieuw geverfd, er is een onderhoudsplan opgesteld voor de komende jaren en de elektriciteit is aan de huidige eisen aangepast. Onder leiding van Gertjan Centen is de tuin en het terras vernieuwd en waar nodig geverfd. Wim Holland en Henn Knuvers zorgen samen met Harry Kroese dat het Gildehuis in goede staat van onderhoud blijft.”

IJsbaan
“De volgende stap is de Veghelse ijsbaan op de Markt die op zondag 11 december geopend gaat worden door de rotary, het college van Meierijstad en het Veghelse gilde. Dit jaarlijks initiatief van de rotary wordt namelijk gesteund door de gemeente en vele vrijwilligers van het gilde samen met vele andere vrijwilligers om de jeugd en anderen onder en na schooltijd sportief bezig te laten zijn tot zondag 8 januari.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant