Pietjes zijn welkom op de Noordkade.
Pietjes zijn welkom op de Noordkade. Foto:

Pietendag op de Noordkade, maak kans op een heus pietendiploma

Algemeen 1.077 keer gelezen

VEGHEL | De ondernemers op de Noordkade in Veghel roepen op om op zaterdag 3 december van 11.00 tot 15.00 uur met het hele gezin naar de Noordkade te komen voor de enige echte Pietendag. Alle kleine pietjes mogen hier hun talenten laten zien en maken kans op een heus pietendiploma. Tot 14.00 uur kan er in de Proeffabriek een stempelkaart opgehaald worden op een ware pakjesboot.

Op 3 december ligt er voor elk pietje een stempelkaart klaar die voor 2.50 euro opgehaald kan worden (pinnen) op de pietenboot aan de kade voor de Afzakkerij. Vervolgens voert elk pietje tien opdrachten uit om stempels te verzamelen, verspreid over de Noordkade. Als alle opdrachten gelukt zijn, ontvang je een pietendiploma. “Tijdens de levendige Pietendag in De Proeffabriek kun je als klein pietje een diploma halen. Jong tot oud is welkom op de Noordkade, met verschillende opdrachten verdien je een pietendiploma en een echt pietencircus zal je van alles leren om een acrobaatpiet te zijn”, legt Stephanie Verlind van Plank uit. Hij vervolgt: “Ook is er een parcours om pakketjes in de schoorsteen te gooien en in de Malerij hebben we een meterslange kleurplaat. Alle kinderen mogen een steentje bijdragen aan deze grote kleurplaat.”
Er is zaterdag dus van alles te doen op de Noordkade. Ook zijn er échte pieten uitgenodigd om langs te komen.

Proeven
De Pietendag is ook interessant voor volwassenen. Zo kunnen zij natuurlijk helpen met het begeleiden van de kleine pietjes in opleiding, maar ook de verschillende ondernemers in de Proeffabriek zijn geopend. Voor een muzikale omlijsting wordt gezorgd. “Voor ouders, opa’s en oma’s is er genoeg te zien en te proeven”, besluit Verlind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant