Het rapport over het openluchtzwembad ligt vanaf 12 januari ter inzage.
Het rapport over het openluchtzwembad ligt vanaf 12 januari ter inzage.

Haalbaarheidsonderzoek openluchtzwembad laat langer op zich wachten

Algemeen 1.328 keer gelezen

VEGHEL | Het haalbaarheidsonderzoek over de toekomst van het openluchtzwembad in Veghel laat nog even op zich wachten. Wethouder Johan van Gerwen gaf eerder aan dat het eind oktober zou worden aangeboden aan de gemeenteraad, maar dat is niet gelukt. “In overleg met de raad is het bespreken van het haalbaarheidsonderzoek geplaatst op de agenda van de beeldvormende avond van 12 januari”, aldus een gemeentewoordvoerder.

De reden waarom het haalbaarheidsonderzoek pas op 12 januari wordt gepresenteerd heeft te maken met een overvolle agenda. “Het paste niet meer in de bestuurlijke planning in december. De agendacommissie heeft bepaald om het naar januari door te schuiven” Het rapport ligt vanaf 12 januari ter inzage.

50.000 euro
De toekomst van het openluchtzwembad staat op losse schroeven. Exploitant en eigenaar van het terrein Laco en de gemeente Meierijstad zitten in een impasse. Uit het haalbaarheidsonderzoek moet blijken of het mogelijk is om het buitenzwembad open te houden en vooral hoe. Dat zal altijd gepaard gaan met een flinke investering. De huidige status van het zwembad is belabberd. De gemeente draagt nu jaarlijks zo’n 40.000 euro bij aan de exploitatie, maar dat is vermoedelijk niet genoeg om het zwembad open te houden. De ambassadeurs van het burgerinitiatief Buitenbad open hebben vertrouwen in de uitkomst van het onderzoek. Aan het scenario waarin straks blijkt dat het zwembad ten dode is opgeschreven, denken ze liever niet. “Als het buitenbad verdwijnt komt het nooit meer terug. Mocht dat gebeuren dan gaan we daar met z’n allen jaren later met veel spijt en verdriet op terugkijken”, denkt Paulette Savelsbergh, aanjager van het burgerinitiatief.

Schijndel
Het verplaatsen van het zwembad naar bijvoorbeeld De Molenheide in Schijndel is ook een optie. Deze mogelijkheden worden meegenomen in het onderzoek. Volgens Van Gerwen ligt de voorkeur van de gemeenteraad bij een openluchtzwembad in de kern Veghel. “Wij als college staan positief tegenover een buitenbad in Meierijstad. Anders geven we geen 50.000 euro uit aan een onderzoek. We moeten alleen wel de juiste afwegingen maken. Die mogen niet gebaseerd zijn op emotie, maar op basis van feiten”, vindt Van Gerwen.

‘Het juiste besluit’ 
Het haalbaarheidsonderzoek volgt dus in januari. De beeldvormende avond staat gepland op 12 januari. “De gemeenteraad is dan aan zet. We hebben met z’n allen tijd nodig om het juiste besluit te nemen”, besluit wethouder Van Gerwen. De werkgroep Buitenbad open laat weten op de hoogte te zijn van de beeldvormende avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant