The Mariños gaan er zondag een feestje van maken.
The Mariños gaan er zondag een feestje van maken.
VIDEO

Een middag vol humor en surfrock met The Mariños

Algemeen 343 keer gelezen

VEGHEL | De surfrock formatie The Mariños geeft op zondagmiddag 2 oktober om 15.00 uur een bijzonder optreden in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Energiek schudt dit expressieve viertal de ene na de andere instrumentale surfsong uit de mouwen van hun mariachi-pakken. Swingende klassiekers uit de sixties worden afgewisseld met stevige stampers van nu. Zijn het Mexicanen? Of komen ze gewoon uit Mariaheide? Niemand die het weet. Maar dat er gedanst, gezweet en gelachen wordt staat vast. De toegang is gratis.  

Surf of surfrock is een muziekstijl die in 1961 in Zuid-Californië is ontstaan. Aan de basis staan Dick Dale & The Del-Tones en The Bel-airs, zij spelen instrumentale muziek in de stijl van Duane Eddy, The Fireballs en The Ventures, die de jonge beoefenaars van het surfen bij stranden doet denken aan hun sport. Bij The Mariños combineren eigen werk met juweeltjes uit die rijke geschiedenis van surfmuziek. De verhouding tijdens shows was ooit 50/50, maar gaandeweg merkten ze dat ze bepaalde klassiekers écht niet konden overtreffen. De kwaliteit van shows is wel altijd het uitgangspunt geweest. 


Zo kunnen ze moeilijk om Dick Dale heen: “King of the Surf Guitar, trompettist, surfer (hij wel), dompteur, piloot, krijgskunstenaar en all-round nice guy. En wist je dat hij tot twee keer toe kanker heeft verslagen? Qua gitaarspel graag een eervolle vermelding en diepe buiging voor Randy Holden van The Fender IV en ‘de’ eigen Andy Tielman”, aldus de woordvoerder van de band.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant