Het PieterBrueghelHuis.
Het PieterBrueghelHuis. Foto:

Lezing IVN door fysisch geograaf Ad Havermans

Algemeen 567 keer gelezen

VEGHEL | IVN Veghel organiseert op dinsdag 4 oktober tussen 20.00 en 22.00 uur een lezing. De lezing wordt gegeven door fysisch geograaf Ad Havermans en is in het Pieter Brueghelhuis.

In de geologische geschiedenis van de aarde is het leven meermaals zwaar op de proef gesteld: niet minder dan vijf massa-uitsterfgolven zijn bekend. De meest tot de verbeelding sprekend is die waarbij een meteoriet definitief een einde maakte aan de heerschappij van de dinosauriërs, wat de weg vrijmaakte voor de zoogdieren en uiteindelijk voor onze soort. Andere uitsterfgolven hadden weer andere oorzaken. Op dinsdag 4 oktober heeft natuurvereniging IVN Veghel Ad Havermans, fysisch geograaf, uitgenodigd voor een lezing met het thema: uitsterven en de evolutionaire betekenis. De lezing is in het Pieter Brueghelhuis in Veghel en start om 20.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Na een verkenning van het begrip uitsterven wordt de evolutionaire betekenis ervan onderzocht. Soortvorming en uitsterven zijn immers twee zijden van dezelfde medaille van de ontwikkeling van het leven op aarde. Naast aandacht voor twee van de grote vijf massa-uitstervingen, wordt ook ingegaan op de vraag of in het huidige geologische tijdperk, het Antropoceen, sprake is van een (op handen zijnde) zesde massa-uitsterfgolf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant