Afbeelding
Foto:

Maandag kleurt het schoolplein van de Empel oranje

Algemeen 1.171 keer gelezen

ERP | Op het schoolplein van basisschool De Empel in Erp maken ze er maandagochtend 26 september een feestje van, vlak voor de lessen beginnen. Aanleiding voor dat bijzondere begin van de dag: het verrassende verkeersinitiatief ‘Lekker Anders Dag’. Met passende muziek, volop Oranje-versiering op het schoolplein, een echte ‘barista’ voor de ouders en een Oranje Loper voor de kinderen. 

Lekker Anders Dag mikt op prettig verkeer rond school en daagt schoolbezoekers uit om af en toe gewoon even ‘anders’ naar school te komen. Of je deze keer nou net iets verder weg parkeert en het laatste stukje loopt, met de fiets komt of op je rolschaatsen: als het voor ouders en kinderen maar anders voelt. Want gezonde afwisseling in hoe je je kinderen wegbrengt, helpt aantoonbaar om het voor iedereen leuk te houden rond school én in de buurt. Een nieuwe manier om samen actief te werken aan prettig verkeer en tegelijkertijd bewuster te genieten van die bijzondere dagelijkse tocht met je kind naar school. 

Derde basisschool
De Empel sluit als derde basisschool in Meierijstad aan bij al die basisscholen in meerdere provincies door Nederland die hun ouders al eerder uitnodigden om af en toe zo’n Lekker Anders Dag in te bouwen. Recent onderzoek laat zien dat de resultaten van het jonge verkeersinitiatief opvallend positief zijn. Geen wonder dus dat Lekker Anders Dag intussen zelfs gekozen was als Finalist van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs in 2020.

Prettig verkeer rond school
Het belooft een speciale ochtend te worden op en rond De Empel. Want om actief bij te dragen aan de feestvreugde zijn alle ouders, kinderen en leerkrachten ook nog eens uitgedaagd om vooral iets Oranje te dragen. Zo kan iedereen zien dat ze graag meehelpen met prettig verkeer rond school en in de buurt. “De kick-off maandagochtend is het perfecte startschot van een week die bij ons in het teken staat van het brengen en halen van de kinderen. Met Lekker Anders Dag kunnen we de ouders en kinderen stimuleren ook eens te voet of met de fiets te komen”, vertelt leerkracht Michelle van Doorn van de Empel. Ze vervolgt: “Op 26 september nodigen we daarom iedereen uit om voor het eerst ‘lekker anders’ naar school te komen en er een bijzondere tocht van te maken.” De officiële kick-off op het schoolplein is van 08.00 tot 08.30 uur.

Uit de krant

Uit de krant