Afbeelding
Foto:

Vijfmaster-markt druk bezocht: ‘Voor herhaling vatbaar’

Algemeen 489 keer gelezen

VEGHEL | Geen markt met groenten en fruit, maar een markt ín de school met veel informatiekramen. De jaarlijkse informatieavonden aan het begin van het schooljaar, zijn op deze manier in een nieuw jasje gestoken bij basisschool De Vijfmaster in Veghel.

Kennismaken met de nieuwe juf of meester kon uiteraard nog steeds in de klassen en informatie over het schooljaar werd natuurlijk ook gegeven. Maar deze keer was het veel meer dan dat alleen. Ouders kwamen met hun kinderen en andere geïnteresseerden naar school. Kinderen konden zelf hun nieuwe klas laten zien. Of lekker even spelen op de leerpleinen terwijl ouders ondertussen informatie kregen bij de verschillende kramen.

Ouderraad  
Door het hele schoolgebouw waren marktkramen te vinden. Informatie over allerlei onderwerpen was verkrijgbaar. Bij binnenkomst zag je allereerst de kraam van de Medezeggenschapsraad en Ouderraad van school. Zij voorzagen de bezoekers van een kop koffie, thee of ranja en vertelden over hun werkzaamheden. Iets verderop lieten gespecialiseerde leerkrachten de materialen zien, die zij bijvoorbeeld gebruiken tijdens de lessen over ‘Groepsgeluk’. Pedagogisch medewerkers van de peuterspeelzaal stonden op de markt met een gezellige kraam vol materialen waarmee zij in de herfst gaan werken.

Beroepsoriëntatie
Deskundigen van buiten de school waren ook op de Vijfmaster-markt uitgenodigd. Zoals degenen die op school lessen voor beroepsoriëntatie verzorgen (IMC genaamd). Zij gaven informatie over de projecten die ze dit schooljaar met de kinderen gaan oppakken. De bibliotheek was vertegenwoordigd met advies over lezen en kinderen konden er snuffelen in de nieuwste boeken. Een vertegenwoordiger van jongerencentrum De Kluis vertelde over de ontwikkelkansen die zij bieden voor jongeren vanaf 10 jaar.

“De opkomst was boven verwachting hoog en de reacties waren erg enthousiast. Kortom: een markt die voor herhaling vatbaar is”, laten ze bij de Veghelse basisschool weten.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant