Feest in de Koekbouw tijdens het Oktoberfest.
Feest in de Koekbouw tijdens het Oktoberfest.

Grootste Oktoberfest van Veghel keert terug in de Koekbouw

Algemeen 1.090 keer gelezen

VEGHEL | Het grootste Oktoberfest van Veghel en omstreken kende vorig jaar een uiterst succesvolle eerste editie. Op zaterdag 1 oktober wordt De Koekbouw op de Noordkade wederom omgetoverd tot Duitse bierstube. Organisator Ties van Dooren kijkt uit naar de tweede editie van het Oktoberfest. “Het was vorig jaar zo ontzettend gezellig. Laten we er dit jaar met z’n allen nog een schepje bovenop doen”, laat hij weten. 

De allereerste uitverkochte editie van Oktoberfest Veghel was een daverend succes. Daarom heeft de organisatie besloten om er een jaarlijks ritueel van te maken.
Editie twee is op zaterdag 1 oktober en ook deze keer is de Koekbouw het strijdtoneel. “Het wordt ein wunderschön feest met lange tafels, pullen bier, dirndls, en lederhosen”, belooft Van Dooren.

Duitse biertafels
De kaartverkoop verloopt goed. Ongeveer 80 procent van de tickets zijn inmiddels verkocht. Het feest begint om 15.30 uur en duurt tot 23.00 uur. De hele Koekbouw staat zaterdag 1 oktober vol met Duitse biertafels. “Je kan voorafgaand aan het feest geen tafels reserveren of claimen. Het is gewoon wie het eerst komt, die het eerst maalt. Kom dus op tijd”, roept Van Dooren op. Bezoekers zijn tijdens het Oktoberfest vrij om te gaan en staan waar ze maar willen. Je hoeft dus absoluut niet de hele avond aan dezelfde tafel te zitten. “Alle bezoekers krijgen dit jaar een eigen ticket. Mocht je verlaat zijn dan is dat geen probleem”, legt Van Dooren uit.
De line-up is niet hetzelfde als vorig jaar. Op 1 oktober komende de volgende artiesten naar De Koekbouw: Otto Wunderbar, Helene Fisher Tribute, Wolfgang, Marco Kraats en Papa Lauda.
De avond wordt aan elkaar gedraaid door Feestdj Joost.

Munten
De Koekbouw wordt uiteraard aangekleed in Oktoberfeestsferen. De dresscode is simpel: de mannen in lederhosen en de dames in dirndls. Het Oktoberfest an der Noordkade begint zaterdag 1 oktober om 15.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Er wordt gewerkt met munten en er is een garderobe aanwezig.

Tickets aanschaffen kan HIER.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant