'Vergeet-mij-niet bloemzaadzakjes' uitgedeeld aan voorbijgangers.
'Vergeet-mij-niet bloemzaadzakjes' uitgedeeld aan voorbijgangers. Foto:

‘Vergeet-mij-niet bloemzaadzakjes’ uitgedeeld

Algemeen 503 keer gelezen

VEGHEL | In 2040 zullen meer dan een half miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van dementie. We krijgen er allemaal mee te maken. Omdat het jezelf treft, als geliefde, goede vriend, buur, verenigingslid of trouwe klant. Dementievriendelijk Meierijstad wil dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zich beter ondersteund voelen en iedereen kan blijven meedoen. En daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken.

Om aandacht te vragen voor DementieVriendelijk samenleven hebben zij in de week voor Wereld Alzheimer Dag een eigen ontworpen ‘vergeet-mij-niet bloemzaadzakjes’ uitgedeeld aan voorbijgangers en ondernemers in het centrum van Veghel. Met de tekst: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit, laten we samen groeien naar een Dementievriendelijke samenleving’, zijn ze met mensen in gesprek gegaan en hebben goed geluisterd naar wat mensen nodig hebben, waarbij informatie, aandacht en een luisterend oor van groot belang zijn.

Tevens zijn er mooie verhalen opgehaald van ondernemers over hun zoektocht en omgang met mensen met dementie. 

Actie
Kom jij ook mee in actie en zorg jij er samen met ONS welzijn voor, dat ze in onze dorpen en buurten niemand vergeten en oog hebben voor elkaar?
Kijk voor meer info kijk eens op www.dememtievriendelijkmeierijstad.nl.
Meer informatie over ONS welzijn op: www.ons-welzijn.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant