Hazelaarbladrolkever
Hazelaarbladrolkever Foto:

Sporenzoeken met de IVN in ‘t Hurkske bij Erp

Algemeen 129 keer gelezen

ERP | IVN Veghel organiseert op zondag 11 september een ontdekkingstocht in bos ‘t Hurkske bij Erp. Deelnemers leren over de verschillende sporen die te vinden zijn in het bos.

De IVN vertelt: “Sporen, wat zijn dat? Bij sporen denk je al gauw aan zoogdiersporen zoals prentafdrukken, afgeknaagde dennenappels, poep. Maar ook insecten laten sporen achter, bijvoorbeeld vraatsporen op blad. Hele andere sporen zijn de sporen die je bij sommige planten vindt zoals bij mossen en varens. En paddenstoelen verspreiden ook sporen. Wist u dat aan de knaagsporen te zien is of een eekhoorn links- of rechtshandig is? Heeft u weleens het spoor van de mierenleeuw gevolgd? En waarom draagt een mos een hoedje? Kom het zien op zondag 11 september.” Op zondagochtend 11 september staan op verschillende plaatsen in ’t Hurkske informatieposten, bemand door IVN natuurgidsen en komen al deze verschillende soorten sporen aan bod. Interessant voor jong en oud. Met behulp van een routeomschrijving vanaf de parkeerplaats aan de Gemertsedijk komen deelnemers langs de verschillende posten.

Aanmelden
Aanmelden voor deze postenwandeling kan door voor 10 september te mailen naar info@ivn-veghel.nl met vermelding van het aantal personen en je voorkeur voor vroeg in de ochtend (vanaf 9 uur) of wat later. Op 10 september ontvang je dan een starttijd en overige informatie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op www.ivn-veghel.nl of door te bellen naar 06 14 37 10 00.

Uit de krant

Uit de krant