Er kunnen dit jaar weer hutten gebouwd worden in het Julianapark.
Er kunnen dit jaar weer hutten gebouwd worden in het Julianapark.

Veghel in Hout gaat digitaal: ‘Wij zijn er helemaal klaar voor, het programma is rond’

Algemeen

VEGHEL | Veghel in Hout zet dit jaar op digitaal gebied een flinke stap vooruit. Ouders van deelnemende kinderen gaven in het verleden verschillende keren aan dat ze dagkaarten graag online willen bestellen. Vanaf dit jaar kan dat. Ook opgeven voor de slaapnacht is digitaal mogelijk. “Wij zijn er helemaal klaar voor. Het programma is rond. Naast het timmeren van een eigen hut zijn er weer geweldige activiteiten voor de kinderen”, aldus Ed van Uden, voorzitter van bouwdorp. Veghel in Hout is van 29 augustus tot en met 2 september in het Julianapark.

Tijdens de bouwdorpweek kunnen ouders ’s avonds via de website van Veghel in Hout dagkaarten bestellen en afrekenen. De volgende dag liggen de kaarten dan klaar bij de keet.

QR-codes
Slapen in de zelfgemaakte hut is altijd een groot feest tijdens bouwdorp, de deelnemende kinderen kunnen zich daarvoor via een digitaal formulier op de site opgeven. Van Uden: “Overal in het park komen QR-codes te hangen, deze codes verwijzen naar een pagina op de site. Als ouders van deelnemende kinderen dit formulier invullen voor ieder kind dat wil blijven slapen, zijn ze geregistreerd voor de nacht.” De voorzitter van het Veghelse bouwdorp geeft aan dat deze aanpak de organisatie veel werk scheelt. Hij vervolgt: “In het verleden moesten alle papieren formulieren verwerkt worden op de computer. Nu we dit digitaal doen, is de lijst van de hutten die ingepakt moeten worden meteen beschikbaar.”

Kermisattractie
Marvin Tersluijsen, Sabina Floor en Sussanna van den Dungen zijn al maanden bezig met het bedenken van allerlei activiteiten. “We hebben dit jaar gekeken naar hele grote mooie luchtkussens. Er is voor iedere leeftijd wat wils”, vertelt Tersluijsen.
Floor en Van den Dungen hebben verschillende knutselactiviteiten bedacht. “Wat denk je van kleien, glas graveren en een schaal maken van papier-maché. Er zijn ook knutselactiviteiten waar de kinderen twee dagen over kunnen doen”, verklappen ze enthousiast. Voor de jongste kinderen komt er vanaf woensdag een heuse nostalgische draaimolen, voor de oudere kinderen komt er een kermisattractie. De activiteitencommissie wil nog niet vertellen welke.

Bouwdorp Got Talent
Veghel in Hout krijgt dit jaar ook hulp van bedrijven en instanties. Zij komen met veel plezier naar het Julianapark. Zo verzorgt bibliotheek Veghel een activiteit, geven werknemers van Bouwbedrijf van de Ven een workshop metselen en Noordkade-uitjes bouwt een echte escaperoom voor kinderen. “Phoenix Cultuur zorgt samen met bouwdorp voor een Bouwdorp Got Talent. Voor deze talentenshow kunnen kinderen, alleen of in een groepje, zich nog steeds opgeven. Uiteraard kan dat weer via de site. Trampolines, een poppenkast, het beroemde kookcafé en een circus ontbreken ook dit jaar niet”, belooft Van Uden.

Sponsoren en vrijwilligers
Het aantal sponsoren die zich dit jaar hebben gemeld om Veghel in Hout te steunen is volgens Van Uden ‘overweldigend’. De voorzitter van bouwdorp laat weten dat het er veel meer zijn dan voorgaande jaren. “Echt geweldig”, jubelt hij. “Al onze sponsoren zijn terug te vinden op de website van bouwdorp. Wij voelen ons enorm gesteund.”
Ook het aantal vrijwilligers is de laatste maanden gestaag opgelopen. Stefanie van Haaren, belast met de vrijwilligers, is tevreden: “Er is gehoor gegeven aan onze oproep in de Stadskrant Veghel en onze socials. Met dit aantal vrijwilligers gaan we er dit jaar weer een hele mooie editie van maken. Enkel bij de opbouw, de nachtwacht en het opruimen op vrijdag kunnen we nog hulp gebruiken”, besluit Van Haaren.

Veghel in Hout is voor ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden gratis te bezoeken. Meer informatie over bouwdorp is te vinden op: www.veghelinhout.nl. 

Uit de krant

Uit de krant