Hella van der Wijst is geboren in Veghel (Foto: Wim Lanser).
Hella van der Wijst is geboren in Veghel (Foto: Wim Lanser). Foto: Wim Lanser

Nieuw wandelboek Hella van der Wijst: ‘Wandelen is het nieuwe stoer’

Algemeen

VEGHEL | Bij Uitgeverij Zilt is vorige week het nieuwe boek Wandelen met Hella, van Hella van der Wijst uit Veghel, verschenen. In dit boek zijn Hella’s mooiste wandelverhalen gebundeld. Tegelijk met het boek start de auteur ook met Hella’s wandelclub en is ze te boeken voor een wandellezing binnen of buiten. 

Beroepswandelaar Hella van der Wijst hoeft bijna nooit meer uit te leggen waarom ze zo van wandelen houdt. Heel Holland lijkt wandelen te hebben (her)ontdekt. Ook ‘het wandelgesprek’ heeft hiermee een vlucht genomen, zoals Hella die jarenlang voerde in KRO De Wandeling en Het gevoel van de Vierdaagse en nog maandelijks heeft voor Plus Magazine en Wandel.nl

Oud-minister Bruno Bruins
Met bekende en minder bekende Nederlanders verkent ze de natuur en legt ze hun bijzondere levensverhalen vast. Petra deelt met Hella hoe het zover kwam dat haar echtgenoot eerst hun zoon en daarna zichzelf van het leven beroofde.
Mart vertelt op het blotevoetenpad over haar veel te jong overleden dochter Roos.
Oud-minister Bruno Bruins wandelde zich weer gezond nadat hij aan het begin van de coronacrisis instortte en zanger Tim Knol wandelde er dertig kilo af.

Wandelcharme
Behalve wandel- en levensverhalen bevat Wandelen met Hella ook inspirerende wandelcitaten en het ABC van WANDELEN van Midas Dekkers. Verder legt Hella uit dat ieder moment van de dag zijn eigen ‘wandelcharme’ heeft. En deze keer wordt Hella zelf (wandelend) geïnterviewd door journalist Eva Hoeke, bekend van onder andere Volkskrant en LINDA.


Hella van der Wijst is een veelzijdige mediavrouw. Ze is bekend van radio en tv en ze schrijft onder andere voor Plus Magazine en Wandel.nl.


Mediavrouw
Hella van der Wijst is een veelzijdige mediavrouw. Ze is bekend van radio en tv en ze schrijft onder andere voor Plus Magazine en Wandel.nl. In 2019 schreef ze het boek TROOST als je iemand mist en eind 2020 kwam De kracht van SAMEN uit. In 2006 verscheen haar eerste wandelboek: Hella’s voetsporen.

Wandellezing
De eerste twee boeken worden op 11 september feestelijk aangeboden aan Myrna Goossen en Mart Groen (die met Hella op de cover staat). Informatie daarover vind je binnenkort op www.uitgeverijzilt.nl
Hier kun je ook een wandellezing met Hella aanvragen.

Uitgeverij Zilt
Uitgeverij Zilt is een jonge uitgeverij die zich richt op iedereen met een brede interesse voor zingeving. De uitgaven van Zilt zijn inhoudelijk gebaseerd op de drieslag Mens - Verbinding - Omgeving.
Wandelen met Hella - Avontuur met een goed gesprek van Hella van der Wijst heeft 170 bladzijden en kost 21.99 euro. Het boek is onder andere te verkrijgen bij Boekhandel Schellen in Veghel. Het boek is ook te als e-book voor 12.50 euro.

Uit de krant

Uit de krant