Afbeelding
Foto: Ronald Strijbosch

‘Het doet zo zeer’ in het Alzheimer Café

Algemeen

VEGHEL/UDEN | De film ‘ Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen wordt op dinsdag 16 augustus vertoond in het Alzheimer Café. Geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omgeving zijn welkom deze te komen zien. Het café is deze maand in de Eigen Herd in Uden.

In ‘Het doet zo zeer’ schetst Van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. In een periode van een jaar volgt zij haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen en zorginstellingen. Moeilijke beslissingen over verhuizen en euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af.

Dementie
Na afloop van de film is er de mogelijkheid om met andere bezoekers en professionals na te praten over de indrukken van deze film. Het café is deze maand in de Eigen Herd. De entree is gratis en het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Het café is wisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.

Voor meer informatie neem contact op met: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of: 088-3742525.

Uit de krant

Uit de krant