Het herdenkingsraam bij Amaliazorg Van Haarenstaete.
Het herdenkingsraam bij Amaliazorg Van Haarenstaete.

Amaliazorg Van Haarenstaete onthult herdenkingsraam voor coronaperiode

Algemeen 320 keer gelezen

MARIAHEIDE | Bij Amaliazorg Van Haarenstaete in Mariaheideis een herdenkingsramen voor de coronaperiode onthuld. Amaliazorg vertelt: “Iedereen heeft zijn of haar eigen herinnering en kleur aan de coronaperiode. Deze hebben we samen laten komen in de herdenkingsramen. Het herdenkingsraam heeft een prominente plek gekregen bij Van Haarenstaete.“ 

“Familieleden, collega’s en vrijwilligers hebben hiervoor foto’s ingestuurd”, vertellen ze verder. “Deze zijn gebundeld in een boom met hartjes die wordt onderbroken door een gedicht wat het gevoel van die periode goed weergeeft. In het raam komen verdrietige en mooie momenten uit de coronaperiode samen. Corona is niet weg, maar onderdeel geworden van ons leven. Dat geeft ruimte om terug te kijken en vooruit te kijken. Bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers waren aanwezig bij de onthulling. Er werd stilgestaan bij elementen van de afgelopen periode. Bijvoorbeeld bij vertrouwen. Tijdens het landelijke bezoekverbod in verpleeghuizen moesten familie en naasten vertrouwen op de deskundigheid en liefde van de medewerkers voor de bewoners. Gelukkig kregen we dat vertrouwen. Ook was er aandacht voor allen die gestorven zijn door corona, bij alle momenten van angst, onzekerheid, onbegrip, onmacht en verdriet. Het elkaar niet vast kunnen houden, niet bij een stervende naaste kunnen zijn, alles op afstand en besmettingen op grote schaal, werken op afdelingen met besmettingen. Maar alles heeft twee kanten. Zo waren er ook mooie momenten. Bijvoorbeeld de vreugde bij bewoners en familie om elkaar weer te zien en de creativiteit en flexibiliteit van medewerkers.”

Blijvende herinnering
Amaliazorg zegt met de onthulling een donkere periode af te sluiten. “Over enkele jaren herinneren we ons de coronaperiode nog steeds. Daarom hebben we een blijvende herinnering gecreëerd in de vorm van een herdenkingsraam We hopen dat de ramen een plek worden voor herinnering, herdenking en bezinning. De reacties op de herdenkingsramen zijn heel erg warm en dankbaar. Dankzij de financiële bijdragen van sponsoren hebben we de herdenkingsramen kunnen realiseren. We zijn deze sponsoren ontzettend dankbaar voor hun bijdrage.”

Uit de krant