In dit spel moet je een weg banen over een druk festivalterrein.
In dit spel moet je een weg banen over een druk festivalterrein.

Festivalspel luidt festivalseizoen in

Algemeen 148 keer gelezen

VEGHEL | CD en platenzaak Wil’m in Veghel is de eerste die buiten Twente het Festivalspel gaat verkopen. De Twentenaar Conrad Moormann bedacht het spel en samen met Erik van der Veer bracht hij het op de markt. Het spel kent veel typische festival elementen, zoals Merchandising, Back stage, Drank en Fastfood halen.

Een Feesttentenspel uit 1993 vormde de basis voor het spel. Moormann werkte het om in een festivalspel en samen met zijn vriendengroep heeft hij het uitgebreid getest. Belangrijk in het spel is de lokale Twentse term ‘schoffelen’. Met Schoffelen kom je altijd waar je wezen wilt, maar het schiet niet op. In het spel is het namelijk de bedoeling dat je zo snel mogelijk diverse opdrachten uitvoert op het festivalterrein, maar hierbij kom je allerlei obstakels tegen. Je moet slim je route kiezen, tijdig voor voldoende munten te zorgen en de bezoekers zo verplaatsen dat jouw weg vrij is en die van je medespelers gehinderd wordt. Maar je hebt niet alles in de hand. Zo zijn er zakkenrollers actief en zijn er groepsopdrachten die je onverwacht naar een schuiltent sturen. Ook zijn er loterijkaarten te koop waarmee je extra zetten kunt winnen.

Meer informatie
Van der Veer en Moormann hopen dat het spel in heel Nederland een succes gaat worden. Het spel ligt ‘speelklaar’ in de winkel voor iedereen die het eens wil spelen. Moormann en Van der Veer: “Bij succes kunnen er ook speciale edities gemaakt worden, wellicht te zijner tijd een Paaspop variant?” Meer informatie over het Festivalspel is te vinden op festivalspel.nl.

Uit de krant

Uit de krant