Gertjan Hobert is lijsttrekker van D66 Meierijstad.
Gertjan Hobert is lijsttrekker van D66 Meierijstad. Foto: John Verwijmeren

D66 presenteert verkiezingsprogramma: ‘We willen 3.000 extra woningen in Meierijstad bouwen’

Algemeen 497 keer gelezen

VEGHEL | In de komende vier jaar wil D66 3.000 nieuwe betaalbare koop- en huurwoningen voor starters en mensen met middeninkomens bouwen in Meierijstad. Dat is een van de gedurfde keuzes in het nieuwe verkiezingsprogramma ‘Gedurfde keuzes voor een duurzame gemeente’ van D66 Meierijstad voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022. 

“Onderwijs, klimaat en wonen zijn de belangrijkste thema’s voor de komende verkiezingen. We staan voor grote uitdagingen. Klimaatverandering zorgt voor steeds extremer weer, ook in Meierijstad. De luchtkwaliteit in onze gemeente is één van de slechtste van Nederland. Er zijn te weinig passende woningen en de kansengelijkheid in het onderwijs staat onder druk”, aldus de D66 lijsttrekker Gertjan Hobert. 

Landelijk kiest D66 voor een ‘rijke schooldag’. Alle kinderen krijgen onderwijs, opvang, sport, cultuur, muziek, natuur en huiswerkbegeleiding op hun school. D66 Meierijstad wil dat de gemeente de samenwerking opzoekt met bedrijven en instellingen om dit lokaal te realiseren. Een goed voorbeeld hiervan is hoe de CHV Academy nu al werkt op het gebied van cultuuronderwijs. Dit kan wat D66 betreft breder worden getrokken.

Daarom kiest D66 er bijvoorbeeld voor om Meierijstad al in 2040 CO2-neutraal te laten zijn Dat betekent dat er flink extra geïnvesteerd moet worden in maatregelen om dat voor elkaar te krijgen. D66 focust daarbij op zowel besparing van energie door bijvoorbeeld isolatie als de opwekking van duurzame energie in onze eigen gemeente. Hobert: “Meierijstad moet alles op alles zetten om haar aandeel in de klimaatveranderingen zo klein mogelijk te maken.”

Het verkiezingsprogramma bevat 27 pagina’s. Het volledige programma is hier te vinden op.

Uit de krant