Erni van Aerts.
Erni van Aerts.
VIDEO

Laatste eerbetoon aan PABO Veghel

Algemeen 1.316 keer gelezen

VEGHEL | In 2012 verliet team Veghel het oude gebouw van Fontys PABO Veghel aan de Deken van Miertstraat. Nu krijgt het een nieuwe bestemming en wordt het gesloopt. Voor Erni van Aerts reden om er een tentoonstelling te organiseren. Door corona was het niet voor iedereen mogelijk om langs te komen. Daarom heeft ze een video gemaakt.

“Ik wilde een filmpje maken van het laatste weekend van het gebouw, waarin bezoekers ook een bijdrage konden leveren. Dat is gelukt. Het werd voor mij en de bezoekers een mooie hernieuwde ontmoeting”, aldus Van Aerts.

‘Fijn gebouw’
Van Aerts werkte als pabo-docent beeldende vorming/ cultuuronderwijs bij FHKE PABO Veghel (voorheen Fontys PABO Eindhoven/Veghel.) “We verhuisden uit het gebouw aan de Deken van Miertstraat in Veghel in 2012 naar De Leijgraaf. Het gebouw had een speciale betekenis voor studenten en docenten. Het was gewoon een fijn gebouw om in te werken met fijne mensen”, vertelt Erni. Ze hoorde dat het leeg kwam staan toen De Uilenbrink eruit ging. “Het leek me daarom een mooi idee om daar een tentoonstelling te houden. Coen Hendriks van Maatschappelijk Vastgoed Zenzo zag het ook zitten. Door corona kon het nog maar net op het nippertje doorgaan: op 1, 2 en 3 oktober. Het was voor mij een geweldig afscheidsweekend van het gebouw”, besluit Van Aerts.


Uit de krant

Uit de krant