+VIDEO

Veghelaar Luc maakt kans op Special Media Award

Algemeen 582 keer gelezen

VEGHEL | Luc kan niet alles duidelijk maken wat hij bedoeld, maar dat wil niet zeggen dat hij geen mening heeft. Samen met Hanneke van Bakel maakte hij een rap om iedereen die niet of nauwelijks spreken kan te laten weten dat er veel meer manieren zijn. Ondersteunde communicatie zoals bijvoorbeeld gebaren en pictogrammen. In de categorie Beste Video Clip is de Veghelaar nu genomineerd voor een Special Media Award.

“Ik help Luc op weg met zijn spraakcomputer, omdat hij niet altijd even goed te verstaan is”, legt Hanneke uit. Luc gaat naar de Hub in Veghel waar hij de spraakcomputer ook inzet. Hanneke vervolgt: “We hebben ook een clip opgenomen om mensen ervan bewust te maken dat ook mensen die niet goed of gewoon helemaal niet kunnen spreken wel recht hebben op communicatie. We deden dit in een ontzettend leuke clip die we hebben ingezonden naar de Special Media Awards. En wat blijkt nu? We zijn gewoon genomineerd voor beste videoclip.”


Rode loper
Op 5 november verschijnt het tweetal op de rode loper  op het Mediapark. “Wij zijn beiden woonachtig in Veghel en dus apetrots dat wij samen in Hilversum kans maken op deze prijs en dat we onze boodschap mogen verspreiden”, besluit Hanneke.

Uit de krant

Uit de krant