Lekker tussen het publiek naar een wedstrijd van VOW kijken
Lekker tussen het publiek naar een wedstrijd van VOW kijken Foto: Peter Kuijpers

Erevoorzitter van VOW Cor van der Aa overleden

Algemeen 3.294 keer gelezen

ZIJTAART | VOW speelde met rouwbanden in het bekerduel met FC de Rakt. De reden is meestal triest, maar in dit geval ook nog vrij onverwachts. Vrijdag overleed op 71 jarige leeftijd oud- en erevoorzitter van VOW Cor van der Aa. De harde werker en vooral doorzetter werd een icoon in het VOW clubverhaal.

Een voorzitter die mensen kon binden waar je hem ook tegenkwam. Op -Zijtaart Biedt Meer – waar hij zijn club stond te promoten, of bij een bezoek aan zijn club, hij was er altijd en had de antenne om mensen te raken. “Kom drink een kop koffie met ons” ,waren zijn vriendelijke woorden als je een wedstrijd van zijn club bezocht. De martelgang via de steile trap naar de bestuurskamer namen we voorlief. Hoe dan ook er straalde warmte en Brabantse vriendelijkheid uit.
Cor van der Aa was een doorzetter en pakte zijn rol waar dat nodig was. Eveneens in de politiek waar hij het als gemeenteraadslid schopte tot locoburgemeester van Veghel. Opgegroeid in de Bernhardstraat in de Oranjewijk in Veghel, maar voor zijn liefde naar Zijtaart verhuisd. Nooit een moment spijt van gehad, maar datzelfde gold voor zijn omgeving. Zaterdag wordt hij herdacht op de middenstip van sportpark De Vonders. Cor van der Aa een man met een footprint. (Zie de aankondiging op de VOW website).


Cor bedient het scorebord als zijn club op 1-0 komt (Foto Peter Kuijpers)

Afbeelding

Uit de krant