Alzheimercafé.
Alzheimercafé.

Alzheimercafé Uden-Meierijstad opent veilig weer haar deuren

Algemeen 469 keer gelezen

VEGHEL | Binnen de regels van het RIVM en de rijksoverheid kunnen mensen met dementie en hun mantelzorgers weer veilig ontmoeten in het Alzheimercafé. Hiervoor is vooraf aanmelden, registratie en een gezondheidscheck aan de deur noodzakelijk. Anderhalve meter afstand houden is mogelijk doordat er maar 30 mensen worden toegelaten. Er wordt gevraagd thuis te blijven bij klachten die passen bij het coronavirus, als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of als iemand in uw huishouden positief is getest.

Mantelzorgers van mensen met dementie krijgen regelmatig het advies om goed voor zichzelf te zorgen. Makkelijker gezegd dan gedaan. In de afgelopen maanden waren de mantelzorgers nog meer dan anders op zichzelf aangewezen. In interviews vertellen zij hoe ze hiermee zijn omgegaan en wat ze nodig hebben om goed voor zichzelf te blijven zorgen.

Het volgende Alzheimercafé is op dinsdag 15 september in Het Klooster, Deken van Miertstraat 8 in Veghel. De zaal is om 19.00 uur open. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan door te bellen naar Ons Welzijn 088-3742525 of te mailen naar noordoostbrabant@alzheimer-nederland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant