"Het hartje hebben we bedacht om het wat vriendelijker te maken", aldus Remon.
CORONAVIRUS

Komt het antwoord op het tekort aan mondkapjes en oordopjes uit Erp?

Algemeen 1.840 keer gelezen

ERP/SCHIJNDEL | Remon van Zoggel, eigenaar van Dutch Deco Finish in Erp, maakt normaal gesproken levensgrote sculpturen voor merken als Nike, Disney, de Efteling of grote internationale kunstenaars. In tijden van de Coronacrisis heeft hij besloten om belangeloos mondkapjes en oordopjes te maken. "Ik hoop snel de certificaten binnen te krijgen. Dan kunnen we flink gaan produceren."

Remon heeft inmiddels van alles geprobeerd. 3D-print bleek niet te werken, want daar kunnen bacteriën makkelijk hun weg vinden. "Ik heb de organisaties gesproken die over de certificaten gaan van mondkapjes. De veiligheid moet gegarandeerd zijn." Mocht Remon geen certificaat krijgen dan wordt er niks in productie gebracht.

Reinigen
Remon is nu bezig om mondkapjes te maken van siliconen. "Het grote voordeel is dat siliconen heel glad zijn en dus komen er geen bacteriën in. Bovendien zijn ze te desinfecteren en dus meerdere keren te gebruiken." In kunststof mondkapjes zitten filters die iedere keer vervangen moeten worden. "Wij zijn in gesprek met een bedrijf die een manier hebben gevonden om heel snel onze siliconen mondkapjes te reinigen en steriliseren", legt Remon uit.


"Het hartje hebben we bedacht om het wat vriendelijker te maken", aldus Remon.

Mochten Remons mondkapjes veilig genoeg zijn dan kunnen er per dag tussen de 700 en 1000 geproduceerd worden. Eind deze week krijgt hij antwoord. "Het zou fantastisch zijn als ik een certificaat krijg. Ik wil heel graag helpen", aldus de eigenaar van Dutch Deco Finish.

Tienduizend per dag
Naast de siliconen mondkapjes is Remon bezig met het maken van plastic oordopjes voor thermometers. Hij vertelt dat het krijgen van certificering daarin iets makkelijker is. "Je hoeft aan minder eisen te voldoen. Er is een tekort aan deze oordopjes voor oor thermometers. Wij kunnen er makkelijk tienduizend per dag maken. Als het moet zelfs meer." Volgende week krijgt Remon te horen of hij met de plastic oordopjes aan de slag mag.


Remon wil graag iets terugdoen voor de samenleving.

Tevreden
De ondernemer uit Schijndel hoeft er zelf niks aan over te houden. "Als mijn kosten worden gedekt dan ben ik tevreden. Ik wil iets terug doen voor de samenleving en helpen om deze ziekte zo snel mogelijk te laten verdwijnen", besluit Remon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant